Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 2 okt 2020 / 15:31 uur

Coronatest Biden negatief en hij wenst Trump veel sterkte

De democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft zich laten testen op corona. De uitslag is negatief en voor hem dus goed. Hij testte naar aanleiding van de besmetting met het virus bij president Donald Trump.

De 77-jarige democraat ging woensdag in Cleveland nog in debat met Trump. Het was de eerste publieke discussie tussen de twee in aanloop naar de verkiezingen op 3 november. Ze hebben geen handen geschud.

Een foto van Donald Trump die zijn duim opsteekt
Donald Trump hoopt snel een geruststellende duim op te kunnen steken. Foto: AFP / Mandel Ngan

Biden steunt Trump en zijn vrouw

Joe Biden wenste Donald Trump en zijn vrouw Melania vandaag via Twitter een spoedig herstel toe. Hij deed dat mede namens zijn vrouw Jill.

„We zullen blijven bidden voor de gezondheid en veiligheid van de president en zijn familie”, aldus de democratische tegenstrever van Trump in de verkiezingen.

Vicepresident heeft geen corona

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft geen corona. Dat heeft de test die hij volgens zijn voorlichters al maanden elke dag ondergaat, uitgewezen. Ook zijn vrouw Karen is coronavrij. Mike Pence is in tegenstelling tot de president in goede gezondheid en wenst het echtpaar Trump een goed herstel.

Een foto van Mike Pence, die zich net als Biden liet testen
Vice-president Mike Pence (midden). Foto: AFP / Susan Walsh

Ook Trumps minister van Financiën Steve Mnuchin heeft vandaag een negatieve test afgelegd. Volgens zijn woordvoerder zal ook hij dagelijks een test blijven ondergaan. Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo liet vanuit Kroatië weten dat ook hij negatief is getest. Hij is al enkele dagen in Europa.

Veel familieleden reisden met Hope Hicks

Veel directe familieleden van Donald Trump hebben recentelijk samen gereisd met adviseur Hope Hicks, van wie wordt vermoed dat ze de president heeft aangestoken met het coronavirus. Zo staan dochter Ivanka Trump en schoonzoon Jared Kushner op een lijst die Amerikaanse media hebben verspreid.

Kort voor duidelijk werd dat Trump besmet is, was bekendgemaakt dat Hicks besmet was en dat het presidentiële paar in quarantaine zou gaan. Hicks ging onder meer mee met Trump naar het presidentiële debat in Cleveland.

Op de lijst staan verder Eric, Lara en Tiffany Trump, Donald Trump Jr. en Trumps juridisch adviseur Rudy Giuliani. Of Hicks al besmet was tijdens die gezamenlijke reizen is niet duidelijk.

Lees ook: Na hoopvolle dag, nu wel veel meer coronabesmettingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronatest Biden negatief en hij wenst Trump veel sterkte
Sluiten