Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Arts Witte Huis: Trump vertoont geen symptomen meer

De Amerikaanse president Donald Trump vertoonde vandaag geen symptomen van het coronavirus. Dat maakte de arts van het Witte Huis, Sean Conley, bekend. Trump is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis en heeft inmiddels alweer een nacht in het Witte Huis doorgebracht.

Volgens zijn arts had de president goed geslapen, ‘s ochtends kreeg hij zijn medisch team over de vloer. „Over het algemeen doet hij het zeer goed”, meldt Conley in een verklaring.

Conley liet zich zaterdag ook al positief uit over de gezondheidstoestand van Trump, die het volgens hem erg goed deed. De stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, voelde zich echter genoodzaakt dat beeld te nuanceren. Hij vertelde de pers dat de toestand van de president wel degelijk „zeer zorgelijk” was geweest.

De president wil op 15 oktober gewoon in debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november. In een tweet zegt hij ernaar uit te kijken. Ook twittert hij dat hij zich geweldig voelt.

 

Uitgestorven

Hoewel Trump weer terug is, maakt het Witte Huis volgens The New York Times een uitgestorven indruk. Dat komt waarschijnlijk omdat veel medewerkers thuis blijven, omdat ze bijvoorbeeld contact hebben gehad met mensen die het virus hebben opgelopen. De woordvoerster van de president, Kayleigh McEnany, en andere medewerkers zijn besmet.

Ingewijden zeggen tegen de krant dat Trump overweegt het land toe te spreken op televisie. Dat nieuws is nog niet bevestigd door het Witte Huis. De communicatiechef van het Witte Huis zinspeelde bij Fox News wel op aanvullende maatregelen om naaste medewerkers van Trump te beschermen.

Trump kon eerder rekenen op kritiek toen hij zondag kort het ziekenhuis verliet om zich te laten rondrijden en naar aanhangers te zwaaien. Critici verweten hem daarmee de levens van zijn beveiligers van de Secret Service in gevaar te hebben gebracht. Er zaten zeker twee van die lijfwachten bij hem in de auto.

Lees ook: WHO waarschuwt voor ‘coronamoeheid’ in Europa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Arts Witte Huis: Trump vertoont geen symptomen meer
Sluiten