Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 3 okt 2020

Arts Trump: ‘Hij maakt het erg goed, gezondheid is verbeterd’

De Amerikaanse president Donald Trump doet het „erg goed”. Dat heeft zijn arts Sean Conley tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Hij sprak de media samen met een team van artsen toe over de gezondheid van de president.

Dat gebeurde voor het militaire hospitaal Walter Reed in Bethesda, vlakbij de hoofdstad Washington. Daar is Trump gisteren opgenomen nadat hij eerder op de dag positief testte op het coronavirus.

Geen beademing

Volgens de artsen gaat het goed met Trump en heeft hij nu geen beademing nodig. Hij heeft de artsen laten weten dat hij voor zijn gevoel zo het ziekenhuis uit zou kunnen lopen. Conley en zijn team zijn dan ook „extreem blij met de vooruitgang” die de 74-jarige president heeft geboekt. Wel heeft Trump nog last van hoesten, een verstopte neus en vermoeidheid. Maar ook die symptomen lijken te verbeteren. Op de vraag of de president eerder extra zuurstof heeft gekregen, wilde Conley niet reageren.

Donald Trump werd gisteren uit ‘voorzorg’ naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij positief werd getest op het coronavirus. Via Twitter liet hij eerder zelf al weten dat het goed met hem gaat. Volgens zijn artsen heeft de Amerikaanse president geen koorts meer. Wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten is nog niet duidelijk. Donald Trump ondergaat een vijf dagen durende behandeling met het virusremmende middel Remdesivir.

 

Een anonieme bron die op de hoogte is van situatie van Trump is echter veel minder optimistisch dan de artsen. Tegen persbureau Reuters zegt de ingewijde dat de vitale functies van Trump in de afgelopen 24 uur zeer zorgelijk waren. Volgens hem zijn de komende 48 uur cruciaal voor zijn herstel.

Meerdere mensen besmet

Trumps vrouw Melania, die ook besmet is met het coronavirus, hoeft geen extra behandeling. Zij maakt het volgens Conley goed. Meerdere mensen rondom Donald Trump testten positief op het virus. Zo bleken er al drie Republikeinse senatoren besmet te zijn en werd ook Kellyanne Conway, die tot voor kort een belangrijke adviseur en vertrouwenspersoon van Trump was, positief getest. Ook de campagnemanager van Trump, Bill Stepien, testte positief op het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Arts Trump: ‘Hij maakt het erg goed, gezondheid is verbeterd’
Sluiten