Metro
Metro Buitenland 27 sep 2020 / 13:34 uur

Vier mensen die helikopter kaapten om vrouw uit Belgische gevangenis te bevrijden opgepakt

In België zijn vier personen opgepakt in het onderzoek naar de kaping van een helikopter afgelopen vrijdag op de luchthaven van het Belgische Deurne. Dat bevestigt het parket van Antwerpen.

Ook is er duidelijkheid over het motief van de kapers. De hoofdverdachte had het plan opgevat om zijn vrouw uit de gevangenis te bevrijden.

Rondvlucht

De helikopter was gehuurd onder het voorwendsel van een rondvlucht om foto’s te maken. Bij de boeking vroegen de verdachten om een grote helikopter, geschikt voor zes personen en een piloot met veel ervaring. Maar onderweg werd de 36-jarige pilote onder bedreiging van een wapen gedwongen richting de vrouwenafdeling van de gevangenis van de Brusselse gemeente Vorst te vliegen.

De pilote weigerde, er ontstond een schermutseling en de helikopter cirkelde enkele keren boven de gevangenis. Omdat het toestel niet kon landen op de binnenplaats van de gevangenis, werd koers gezet naar Vlaams-Brabant.

Spoorloos

In de buurt van een carpoolparking aan de N80 landde de helikopter op een veld en zijn de drie verdachten gevlucht. De drie kapers waren sindsdien spoorloos. De pilote vloog onder begeleiding van een politiehelikopter verder naar de luchthaven van Melsbroek, waar ze werd opgevangen door de politie.

De doorbraak in het onderzoek naar de verdachten kwam gisteravond laat, laat het parket weten. De hoofdverdachte is een man van 24 uit Tongeren. Hij kon gearresteerd worden in de buurt van Brussel. De vier verdachten moeten in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen verschijnen.

Lees ook: Boze cafébezoeker rijdt met auto in op mensen in Rijsbergen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier mensen die helikopter kaapten om vrouw uit Belgische gevangenis te bevrijden opgepakt
Sluiten