Metro
Metro Buitenland 16 sep 2020 / 18:17 uur

België zet Noord- en Zuid-Holland op rood: ‘Zeer hoog risico op besmetting’

België zet Noord- en Zuid-Holland vanaf vrijdagmiddag op code rood. Belgen die vanaf vrijdagmiddag vier uur meer dan 48 uur in onder andere Amsterdam, Rotterdam of Den Haag verblijven, moeten na terugkeer dus verplicht een test ondergaan en in quarantaine.

Dat geldt ook voor reizigers uit ons land die vanuit deze gebieden naar België reizen.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies aan omdat het coronavirus in de Randstad weer om zich heen grijpt. Mensen lopen er „een zeer hoog risico op besmetting”. Nu is het reisadvies voor Noord- en Zuid-Holland nog oranje, wat betekent dat België reizigers na aankomst uit deze gebieden slechts aanraadt om zich te laten testen en in quarantaine te gaan.

Lees ook: Sinterklaas komt naar Nederland, maar wil geen publiek tijdens de intocht

Wenen

foto van kaart Nederland in kleure
‘Kleurenkaart’ Nederland.

Gebieden die het land, waar het nu de twintigers zijn met de meeste besmettingen, nog meer op rood heeft staan, zijn onder meer Hongarije, Roemenië en Wenen. Vanaf vrijdag staat Wenen ook op rood, evenals grote delen van Frankrijk.

Oranje

Daarnaast hebben de provincies Groningen, Noord-Brabant, Utrecht, Limburg, Gelderland en Flevoland code oranje, wat betekent dat een coronatest en quarantaine na terugkeer aangeraden wordt.

 

Cijfers België

Tussen 6 september en 12 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 778,9. Dat is een stijging met maar liefst 52 procent vergeleken met de vorige week. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. 

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen stijgt dus sterk. Uit de dagelijkse cijfers blijkt bovendien dat er zowel op 10 als op 11 september meer dan 1.000 besmettingen geregistreerd werden. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 94.795 gevallen.

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is tussen 8 en 14 september verder gestegen naar 31,4. In totaal zijn in ons land al 19.393 mensen opgenomen wegens COVID-19. Het aantal doden komt uit op 2,9 per dag in de periode van 6 tot 12 september. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 9.930 (in ons land 6.220).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
België zet Noord- en Zuid-Holland op rood: ‘Zeer hoog risico op besmetting’
Sluiten