Metro
Metro Buitenland 27 aug 2020 / 08:34 uur

Donald Trump wil voor debat dopingtest laten afnemen bij Biden

De Amerikaanse president Donald Trump (74) wil een dopingtest wil laten afnemen voor het komende debat tussen hem en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden (77).

Trump zei te vermoeden dat zijn uitdager stimulerende middelen neemt.

Trump is geïntrigeerd

Zonder enig bewijs te geven voor eventueel dopinggebruik door Biden, zei de president tegen de Washington Examiner dat hij geïntrigeerd was door zijn verbeterende prestaties in de debatten bij de Democratische voorverkiezingen eerder dit jaar.

„Mijn punt is dat hij eerst zo slecht was”, zegt Trump over Biden. „En ineens was hij niet normaal goed, en ik begrijp niet hoe dat kan. Opeens zei iemand zei tegen me: ‘Hij moet drugs gebruiken.’ Ik weet niet of dat waar is of niet, maar ik vraag om een drugstest. Beide kandidaten. Ik ook. Ik neem dagelijks een aspirientje.”

Biden
Joe Biden heeft vorige week op de slotavond van de (virtuele) partijconventie van de Democraten formeel zijn kandidatuur voor het presidentschap geaccepteerd. Foto: ANP

Hij riep dit eerder

In de herfst van 2016 deed Trump soortgelijke uitspraken over zijn toenmalige Democratische tegenstander Hillary Clinton. Ook toen riep hij op tot een drugstest. „Ik weet niet wat er met haar aan de hand is. Bij het begin van haar laatste debat was ze helemaal op en aan het einde kon ze nauwelijks bij haar auto komen”, zei hij  destijds spottend.

Het eerste debat tussen Donald Trump en Joe Biden staat gepland voor 29 september. Daarop vinden debatten plaats op 15 en 22 oktober.

Republikeinse Conventie

Vandaag spreekt Trump spreekt op de Republikeinse Conventie vanuit het Witte Huis. Het is nooit eerder vertoond dat een zittende president een toespraak over partijpolitiek houdt vanuit zijn ambtswoning, normaal een plek waar geen partijpolitiek wordt bedreven.

Trump accepteert vandaag de nominatie als presidentskandidaat voor de Republikeinen. De verwachting is dat Trump in zijn toespraak hard gaat uithalen naar de Democraten en Biden. Dat deed hij maandag al tijdens zijn eerste toespraak van de conventie, toen in Charlotte. Familieleden van de president, onder wie zijn zoons en een schoondochter, gaven Biden een veeg uit de pan. Zo noemde zoon Eric Trump Biden „een opluchting voor de terroristen”.

Behalve Trump komt onder meer zijn dochter Ivanka, de leider van de Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell en de omstreden juridisch adviseur Rudy Giuliani aan het woord.

Lees ook: Michelle Obama haalt uit naar Trump: ‘Verkeerde president voor Amerika’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Donald Trump wil voor debat dopingtest laten afnemen bij Biden
Sluiten