Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Buitenland 8 aug 2020 / 15:05 uur

Reisadvies Aruba aangescherpt, TUI haalt reizigers terug

Niet-noodzakelijke reizen naar Aruba worden wegens het snel stijgende aantal Covid-19-besmettingen op het eiland afgeraden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies zaterdag opgeschaald van code geel naar code oranje.

Wie uit Aruba terugkeert in Nederland krijgt het dringende advies veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Reizigers hebben voor vertrek naar Aruba een gezondheidsverklaring nodig.

Samenscholingsverbod

Op Aruba zijn vrijdag 133 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daardoor kwam het aantal actieve besmettingen op het eiland met ongeveer 100.000 inwoners op 293, bijna allemaal in de afgelopen vijf dagen vastgesteld.

Foto van het strand op Aruba
TUI Nederland haalt 526 reizigers terug van Aruba na de aanscherping van het reisadvies naar code oranje. Foto: ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

Op het eiland geldt daarom een samenscholingsverbod. Groepen van meer dan vier mensen kunnen door de politie uit elkaar worden gehaald.

TUI Nederland heeft bekend gemaakt 526 reizigers terug te halen van Aruba na de aanscherping van het reisadvies naar code oranje. De reisorganisatie zegt dat het voor het merendeel gaat om reizigers die geen pakketreis hebben geboekt, maar alleen een vliegticket.

Repatriëringsvlucht

„We informeren hen zo snel mogelijk over het aangepaste reisadvies en dat wij hen terug gaan brengen naar Nederland”, aldus TUI in een reactie op het aangescherpte reisadvies.

TUI zegt de reizigers terug te halen naar Nederland op de regulier geplande vluchten van zondag 9 en dinsdag 11 augustus. Een extra repatriëringsvlucht wordt ingezet op woensdag 12 augustus.

Lees ook: Tiener zwemt kilometers om diesel te halen voor stilgevallen sloep

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Reisadvies Aruba aangescherpt, TUI haalt reizigers terug
Sluiten