Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 18 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Michelle Obama haalt uit naar Trump: ‘Verkeerde president voor Amerika’ 

Voormalig first lady Michelle Obama haalde gisteren tijdens een toespraak op de eerste dag van de Nationale Democratische Conventie uit naar president Donald Trump. Volgens haar is Trump „de verkeerde president voor Amerika”.

Obama begon als laatste haar toespraak, nadat een hele rits prominente Democraten, maar ook Republikeinen, hun steun uitspraken voor Joe Biden. Daar deed Obama een aantal duidelijke uitspraken. Zo ontbreekt het, volgens de vrouw van Barack Obama, Trump aan „empathie” en „groeit het hem boven het hoofd.”

Chaos en verdeeldheid

Joe Biden wordt deze week officieel aangewezen als presidentskandidaat en daarmee staat een herverkiezing van Trump onder druk. En volgens Obama is dat hard nodig: „Telkens als we naar dit Witte Huis kijken voor een beetje leiderschap of troost of enige schijn van standvastigheid, krijgen we in plaats daarvan chaos, verdeeldheid en een totaal en volkomen gebrek aan empathie”.

Tijdens de conventie werd ook aandacht besteed aan het veelbesproken politiegeweld in Amerika tegen zwarte Amerikanen. Philonise Floyds, de broer van George Floyd, kondigde een moment stilte aan. George Floyd werd het symbool voor de Black Lives Matter beweging. De dood van Floyd was de aanleiding voor massale protesten wereldwijd.

Behoud van democratie

De linkse senator uit de Amerikaanse staat Vermont, Bernie Sanders, hield gister ook een toespraak. „Als reactie op de ongekende reeks aan crises waarmee we worden geconfronteerd, hebben we een ongekende respons nodig. Een beweging, als nooit tevoren, van mensen die bereid zijn op te staan ​​en te vechten voor democratie en fatsoen.” Sanders noemt de komende verkiezingen de belangrijkste uit de Amerikaanse geschiedenis. „Deze verkiezing gaat over het behoud van onze democratie.” Hij was destijds de belangrijkste concurrent van Biden voor de Democraten.

Kamala Harris

Eigenlijk zou de conventie in juli plaatsvinden, maar werd deze vanwege het coronavirus verplaatst naar augustus. De toespraken worden online en op grote televisiezenders in Amerika uitgezonden.

Vorige week werd bekend dat Kamala Harris de rol van Bidens vicepresident op zich neemt. Zij houdt woensdag een toespraak. Biden zelf komt donderdag aan het woord nadat hij officieel is genomineerd als Democratische presidentskandidaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Michelle Obama haalt uit naar Trump: ‘Verkeerde president voor Amerika’ 
Sluiten