Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Buitenland 8 aug 2020 / 11:47 uur

Echtgenote ambassadeur Libanon omgekomen door explosie

Hedwig Waltmans-Molier, de echtgenote van de Nederlandse ambassadeur in Libanon en ook werkzaam op de ambassade in Beiroet, is zaterdag overleden aan de gevolgen van de zware explosie in Beiroet op 4 augustus. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag bekend.

Waltmans-Molier was 55 jaar. Zij was voor het laatst werkzaam bij de personeelsafdeling van het ministerie en werkte afwisselend vanuit Den Haag en Beiroet, waar haar man de Nederlandse ambassadeur is. Het echtpaar keerde vorige week na hun vakantie terug naar hun geliefde Libanon. „Hedwig stond in hun woonkamer naast Jan en werd door domme pech getroffen door de explosie”, aldus Buitenlandse Zaken.

Volgens het ministerie waren Hedwig en Jan Waltmans 38 jaar samen en kregen ze twee kinderen. Zij hebben op diverse uitdagende posten in het buitenland gezeten. Beiden ontwikkelden hun eigen loopbaan bij Buitenlandse Zaken. Zo werkte Waltmans-Molier vele jaren in het buitenland, onder meer op de ambassades in Dhaka, Lusaka en Khartoem.

Condoleanceregister

Ministers Stef Blok en Sigrid Kaag hebben de familie gecondoleerd met dit zware verlies. „Wij zijn diep bedroefd door het veel te vroege overlijden van onze collega Hedwig Waltmans-Molier bij de zware explosie in Beiroet. Onze gedachten gaan uit naar haar man, hun kinderen en hun familie. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht bij het verwerken van dit grote verlies. De mensen van Buitenlandse Zaken zetten zich overal ter wereld in voor Nederland, ook als de omstandigheden zwaar, moeilijk of gevaarlijk zijn. Hedwig droeg dit uit, zowel in haar werk als in haar leven. Ze was geliefd in onze organisatie en ze wordt gemist. Haar overlijden is een verlies voor Buitenlandse Zaken en voor ons land.”

Het ministerie heeft een condoleanceregister geopend.

Lees ook: Duitsland betaalt miljoenen aan ic-zorg voor Nederlandse patiënten

Lees ook: ‘Zaans zorgpersoneel woest over ‘bonus’ voor management’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echtgenote ambassadeur Libanon omgekomen door explosie
Sluiten