Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 16 jul 2020 / 17:46 uur

Ook in Frankrijk vanaf volgende week mondkapjesplicht in winkels en musea

In Frankrijk is het dragen van mondkapjes in afgesloten openbare ruimtes vanaf volgende week ook verplicht. Dat heeft premier Jean Castex laten weten.

Eerder deze week zei president Macron dat de monkapjesplicht pas op 1 augustus in zou gaan. Castex zei dat het beter is om er niet mee te wachten en dat de plicht daarom vanaf volgende week al gaan gelden. Castex zei in de Senaat ook dat het in het land de goede kant op gaat wat het virus betreft.

Ov en horeca

Het land heeft al een plicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer en de gezichtsbedekking is verplicht voor personeel in de horeca. Dat moet dus straks ook in alle afgesloten openbare ruimten zoals winkels en musea. Ook denkt de premier na over de invoering van een mondkapjesplicht op bijvoorbeeld werkplaatsen die niet voor het publiek toegankelijk zijn.

In Duitsland geldt de mondkapjesplicht al enkele weken en ook in Groot-Brittannië wordt het van 24 juli verplicht om mondkapjes te dragen in bijvoorbeeld supermarkten.

173.000 besmettingen

Frankrijk heeft tot dusver ruim 173.000 gevallen van het virus vastgesteld en bijna 80.000 patiënten zijn inmiddels genezen. Ruim 30.000 dragers van het virus zijn aan de gevolgen bezweken. Momenteel bevinden zich ruim 480 coronapatiënten in kritieke toestand. Het virus heeft vooral toegeslagen in het noordoosten langs de Rijn en in en rondom de hoofdstad Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ook in Frankrijk vanaf volgende week mondkapjesplicht in winkels en musea
Sluiten