Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 5 jul 2020 / 21:17 uur

Mogelijk geval van builenpest in Noord-China, maatregelen genomen

In het noorden van China, in de autonome regio Binnen-Mongolië, is mogelijk een geval van builenpest ontdekt. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua vandaag bekendgemaakt.

De lokale gezondheidsautoriteiten van Bayan Nur hebben alarm geslagen en maatregelen genomen om een epidemie te voorkomen.

Mogelijk builenpest door eten van knaagdieren

De bevolking van de stad en de omgeving is gevraagd zichzelf te beschermen tegen besmetting, onder meer door niet te jagen of vlees te eten van (knaag)dieren, die de pestbacil via vlooien kunnen overdragen. In dit deel van de wereld zijn onder andere marmotten verdacht.

Enkele dagen geleden zijn in het westen van buurland Mongolië, waar pest ook nog met enige regelmaat de kop opsteekt, twee personen geïnfecteerd geraakt. Dat gebeurde in de buurt van de stad Chovd, niet ver van de grens met Rusland. Volgens The Moscow Times zou een patiënt er slecht aan toe zijn. Er zijn quarantainemaatregelen getroffen.

De twee besmette mensen in Mongolië zijn in contact gekomen met zo’n 150 mensen. Die worden nu getest. De twee bevestigde patiënten zijn een 27-jarige man en een jonge vrouw, waarvan de leeftijd niet bekend is.

Lees ook: Zes doden door Turkse vuurwerkramp, nog één vermiste

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk geval van builenpest in Noord-China, maatregelen genomen
Sluiten