Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 19 jul 2020 / 10:57 uur

Man gearresteerd na brand in historische kathedraal Nantes

De politie in het Franse Nantes heeft een man gearresteerd in verband met de brand zaterdag in de plaatselijke kathedraal. Dat heeft de Franse justitie zondag bekendgemaakt. Het vuur verwoestte het grote kerkorgel.

Vrijwel meteen werd verklaard dat de brand waarschijnlijk was aangestoken, omdat er op drie plaatsen vuurhaarden waren. De man die is aangehouden, is een vrijwilliger die in de kathedraal werkt. Hij zou vrijdag voor het afsluiten van het gebedsgebouw verantwoordelijk zijn geweest.

De vrijwilliger wordt verhoord om te achterhalen wat er tussen sluiting en het ontstaan van de brand is gebeurd. Franse media melden ondertussen dat de vrijwilliger een 39-jarige Rwandese vluchteling is. De man zou boos zijn geweest, omdat zijn verblijfsvergunning verlopen was. Volgens openbaar aanklager Pierre Sennès is het voorbarig om te zeggen dat de man iets met de brand te maken heeft.

Historisch monument

Het vuur werd even voor 08.00 uur zaterdagochtend ontdekt in de kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus, een officieel historisch monument in de stad in het westen van Frankrijk. Zestig brandweerlieden werden ingezet om het vuur te blussen. Zij kregen het vuur na ongeveer twee uur onder controle.

De bouw van de kerk begon in de 15e eeuw. Ook in 1972 woedde een brand in het gebedshuis. Het herstel daarna duurde vervolgens ongeveer 13 jaar.

Lees ook: Eerste testresultaten van gereserveerd coronamiddel maandag gedeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man gearresteerd na brand in historische kathedraal Nantes
Sluiten