Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 21 jun 2020 / 20:40 uur

TikTokkers drukten mogelijk opkomst bij rally Trump in Tulsa

De opkomst bij de eerste grote verkiezingsbijeenkomst in Tulsa van de Amerikaanse president Donald Trump viel veel lager uit dan was voorspeld. En dat zou wel eens het werk kunnen zijn van een grote groep jonge gebruikers van de social media-app TikTok.

In de zaal in het Tulsa BOK Center was plaatst voor 19.000 mensen, maar zaterdag bleek dat deze slechts voor de helft gevuld was. Ook werd de bijeenkomst buiten het gebouw voorafgaand aan de eigenlijke rally binnen, afgelast omdat er niemand op af kwam.

K-popfans

Dat de opkomst zo tegenviel zou wel eens kunnen komen omdat veel tegenstanders van Trump zich hadden aangemeld voor de bijeenkomst, zonder dat zij echt van plan waren om te komen.

In de aanloop naar de rally in Oklahoma werden tegenstanders van Trump via TikTok opgeroepen zich aan te melden voor de bijeenkomst. De boodschap deed vooral de ronde onder K-popfans die filmpjes verspreidden terwijl ze voor een screenshot van hun registratie dansten op de muziek van de populaire zomerhit Macarena uit 1993.

De Trump-campagne beweerde dat een miljoen mensen zich hadden aangemeld voor de bijeenkomst in Tulsa. Hoeveel van de TikTok-jongeren zich hebben aangemeld, is niet bekend.

Campagnespeech

Tijdens de rally hield president Trump een bijna twee uur durende campagnespeech. Hij begon de speech met een verklaring waarom de zaal niet vol was. Volgens hem verhinderden buiten het gebouw gewelddadige radicaal-linkse activisten de bezoekers de entree. Er waren echter geen meldingen van de politie en veiligheidsdiensten over ongeregeldheden of massale aanwezigheid van anti-Trump demonstranten, meldde nieuwszender CNN.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
TikTokkers drukten mogelijk opkomst bij rally Trump in Tulsa
Sluiten