Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 14 jun 2020 / 18:33 uur

Illegale Engelse feesten ondanks coronacrisis massaal bezocht

Je blijven houden aan de coronaregels blijkt ontzettend zwaar, zeker voor een hoop Britten. Duizenden mensen hebben in het noorden van Engeland de coronaregels genegeerd door illegale dansfeesten te bezoeken.

Behalve dat de feesten illegaal zijn, waren er ook nare incidenten. Op de raves vonden volgens plaatselijke media zeker drie steekincidenten plaats en overleed een 20-jarige man, vermoedelijk door een overdosis aan drugs.

4000 man in Droylsden

Zo’n 4000 mensen waren zaterdagavond aanwezig bij een dansfeest in de plaats Droylsden. Er kwamen nog eens 2000 feestgangers af op een rave in Carrington. Politiemensen kregen het daar aan de stok met bezoekers van het feest. Die gooiden met spullen en vernielden een politievoertuig.

„Deze raves waren illegaal en ik veroordeel het dat ze zijn gehouden”, zei politiefunctionaris Chris Sykes in een verklaring. „Het is duidelijk dat de coronaregels en -richtlijnen zijn overtreden en dat liep op tragische wijze af.”

Zwaar getroffen

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door het nieuwe coronavirus. In enkele maanden tijd overleden er nu al meer dan 41.000 mensen die besmet waren geraakt. Mensen mogen in Engeland wel weer afspreken op plekken als parken, maar alleen in groepen van maximaal zes personen.

Overigens zijn dergelijke feesten niet uniek voor het Verenigd Koninkrijk. In Nederland moest er dit weekend ook ingegrepen worden, maar daar ging het wel om veel lagere aantallen. De politie zei dat het om enkele honderden feestgangers ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Illegale Engelse feesten ondanks coronacrisis massaal bezocht
Sluiten