Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Explosie bij pand in Hoek van Holland

Bij een pand aan de Rechtestraat in Hoek van Holland heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden. Iets na 04.00 uur klonk er een harde knal volgens de politie. Er vielen geen gewonden bij de ontploffing. Wel raakten de ruiten van het pand beschadigd.

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd en roept getuigen op zich te melden. Volgens de regionale omroep Rijnmond is het getroffen pand een viskraam, de Hoekse Vishandel, en is de schade groot.

Het is alweer de derde explosie sinds vrijdagochtend waarvan de politie-eenheid Rotterdam en omstreken melding maakt. Vrijdagavond was er ook al een ontploffing bij een woning aan de Maskerbloemstraat in de wijk Hillegersberg-Schiebroek in noordelijk Rotterdam. En bij een bedrijfspand aan de Arij Koplaan in Vlaardingen was vrijdagmorgen rond 06.30 uur een explosie.

Het aantal incidenten met explosieven is dit jaar bijna drie keer zo hoog als een jaar geleden. De meeste explosies werden geregistreerd door de politie-eenheid Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties