Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 22 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Wilders roept op tot samenwerking: PVV niet meer te negeren

De PVV is na de „megaoverwinning” bij de Tweede Kamerverkiezingen niet meer te negeren, vindt partijleider Geert Wilders. Het zou „zeer ondemocratisch zijn” als dat gebeurt, „dat zou de kiezer niet pikken” waarschuwt hij.

Wilders roept andere partijen op om samen te werken en „over hun eigen schaduw heen te stappen”. De PVV zal dat ook moeten doen, erkent hij. Wilders wil oplossingen vinden, „maar wel binnen de kaders van de wet en de grondwet.” De PVV-leider, die door veel partijen is uitgesloten als coalitiepartner, is vastbesloten: „Wij gaan besturen”.

Als Wilders premier wordt, dan zal hij dat voor alle Nederlanders zijn, herhaalt hij. „Ongeacht waar je vandaan komt, en wat je geloof is.”

Wilders wil dat mensen „meer geld overhouden in de portemonnee”. Ook wil hij „zorg en veiligheid weer op orde”. Uiteraard wil hij ook immigratie aan banden leggen, één van de speerpunten van zijn partij. Hij weet niet zeker of het gaat lukken om al zijn PVV-plannen uit te voeren. „Maar aan ons zal het niet liggen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties