Pim Pauwels
Pim Pauwels Binnenland 27 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Code geel in Nederland van kracht: kans op onweer, hagel en windstoten

Het zit niet mee met het weer. In heel het land is zondag code geel van kracht, meldt het KNMI. Vanuit het westen trekken er buien oostwaarts, plaatselijk met onweer, hagel en mogelijk ook windstoten van 60 kilometer per uur.

Volgens het weerinstituut kunnen het verkeer, buitenactiviteiten en activiteiten op het water last krijgen van de weersomstandigheden. Dat betekent slecht nieuws voor raceliefhebbers die massaal afkomen op de derde, en laatste dag van de Dutch Grand Prix in Zandvoort.

Verstappen begint om 15.00 uur, met 105.000 toeschouwers op de tribunes. Hij probeert vanaf poleposition voor de negende keer op rij een race in de Formule 1 te winnen voor het thuispubliek.

Al is het niet alleen maar kommer en kwel, want volgens het KNMI is precies rond die tijd het onweer in het westen van het land weer verdwenen. Elders in het land gebeurt dit aan het einde van de middag.

Code geel voor Nederland tot 17.00 uur

Van (zuid)west naar (noord)oost trekken vandaag stevige buien over het land. Hierbij is kans op onweer, hagel, veel regen in korte tijd en mogelijk ook windstoten van 60 kilometer per uur. Hiervan kunnen verkeer, buitenactiviteiten en activiteiten op het water hinder ondervinden.

Aan het einde van de middag en vanavond nemen de buien in aantal en activiteit af.  Dat gebeurt als eerst in het westen van het land en later in het oosten. Code geel geldt tot 17.00 uur voor het hele land. Ook na het weekend lijkt het er niet op dat er prachtige zomerdagen aan zitten te komen op korte termijn.

Wanneer krijgen we nu eindelijk eens écht zomerweer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.