Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Verdachte fatale steekpartij Albert Heijn heeft enorm strafblad: ‘Twee weken geleden nog veroordeeld’

Nederland werd gisteren opgeschrikt door een verschrikkelijke gebeurtenis in de Albert Heijn aan de Turfmarkt, in het centrum van Den Haag. Een 36-jarige medewerkster werd kort na openingstijd voor de ogen van haar collega’s doodgestoken. Kort erna werd een 56-jarige man opgepakt. Het Openbaar Ministerie meldt vandaag dat de verdachte nog geen twee weken geleden door de rechtbank Rotterdam werd veroordeeld voor bedreiging.

Er is nog geprobeerd om de vrouw, afkomstig uit Den Haag, te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Ze overleed in de winkel aan haar verwondingen. Of het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden, is nog niet duidelijk. Ook wat er zich precies heeft afgespeeld voorafgaand aan de fatale steekpartij is nog een raadsel.

Voor de collega’s die getuige waren van het incident was de shock enorm. „De meiden van de Albert Heijn kwamen gillend naar buiten”, vertelt een medewerker van Bakker Bart (die tegenover de supermarkt zit) aan het Algemeen Dagblad.

Verdachte steekpartij Albert Heijn heeft ‘uitgebreid en lang’ strafblad

De man kreeg eerder een celstraf opgelegd die gelijk was aan zijn voorarrest van 107 dagen. Hij heeft een uitgebreid en lang strafblad, meldt het OM. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet beslissen over zijn voorarrest.

De man heeft volgens het OM in de jaren ’90 en ’00 en recent in Nederland strafbare feiten heeft gepleegd. Ook tijdens zijn verblijf in het buitenland, waaronder in Engeland en op Curaçao, kwam hij met politie en justitie in aanraking. Op Curaçao kreeg hij bovendien een tbs-maatregel opgelegd.

Het OM is over het algemeen terughoudend met het delen van informatie, zeker bij recente gebeurtenissen, maar „vanwege de maatschappelijke impact heeft het Openbaar Ministerie er in deze uitzonderlijke zaak voor gekozen om al eerder met meer informatie naar buiten te komen. De advocaat van verdachte is hiervan op de hoogte gesteld.”

Schrijver Robert Haasnoot en dochter vertellen op Radio 1 over zijn naderende dood: ‘Rouw om tijd die we niet gaan hebben’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.