Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Treinstoring Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

De treinstoring rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gingen in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.

Gisteren in de namiddag begon de storing op de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam. Die werd opgelost, maar keerde later op de avond terug. Door de storing bleef treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal en Schiphol Airport onmogelijk. Ook op andere trajecten rondom Amsterdam ontstonden daardoor problemen en vielen treinen uit. Veel mensen strandden en konden de nacht niet thuis doorbrengen. Ze moesten in onder meer de Ziggo Dome in Amsterdam of de Jaarbeurs in Utrecht slapen.

Verwarde reizigers in Utrecht

Op het Centraal Station in Utrecht zijn vanochtend reizigers gestrand. Sommigen weten niet precies wat er aan de hand is. Net als in Amsterdam zijn het voornamelijk reizigers met koffers, mogelijk op weg naar Schiphol, die in onwetendheid of met hoop naar het station zijn gekomen.

Ter plekke blijkt dat treinen niet rijden, vooral naar plaatsen in Noord-Holland, zoals Amsterdam, Schiphol en Den Helder. In plukjes staan groepjes bij elkaar te kijken naar de borden met vertrektijden van de treinen, bij de servicedesk staat een rij mensen. NS-medewerkers op het station beantwoorden vragen van mensen.

Op de borden is te zien dat een aantal treinen richting het noorden van het land (richting Zwolle en Leeuwarden bijvoorbeeld) wel rijdt.

ANWB: ‘Treinstoring niet te merken op de weg’

Alhoewel veel treinen vanochtend niet reden, kozen werknemers er niet voor om ‘dan maar’ met de auto te gaan. Volgens de ANWB is het vanochtend op de weg namelijk niet extra druk. De treinstoring zorgde dus niet voor extra auto’s in de ochtenspits.

Een woordvoerder zegt dat mensen er kennelijk al rekening mee hielden „en vandaag tot thuiswerkdag hebben bestempeld.”

Hij verwacht ook niet dat de drukte nog komt. „Het hoogtepunt ligt gewoonlijk tot 08.30 uur.”

Jutta Leerdam in College Tour weer zeer open over menstruatie en eetprobleem, gemopper op Twitter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.