Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Hart van veel mensen huilt om ongeneeslijk zieke radiopresentatrice Jellie Brouwer: ‘Beste interviewer ooit’

Verschrikkelijk nieuws: Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer is ongeneeslijk ziek. Ze zit „in de laatste fase van haar leven”, meldde eindredacteur Yvonne Hoksbergen gisteravond in de uitzending. Het nieuws maakt veel los bij bekend en onbekend Nederland.

De 59-jarige Jellie Brouwer is al sinds de start van Kunststof één van de vaste stemmen van het NTR-programma. Het programma is sinds 2001 op de radio.

Jellie Brouwer heeft zeldzame vorm van kanker

Hoksbergen vertelde aan het einde van het programma dat bij de NTR en Radio 1 veel vragen binnenkwamen over waar Brouwer was gebleven, omdat ze al enige tijd niet meer op de radio te horen was. Volgens de eindredacteur misten velen haar stem en interviews.

„Wij hebben daar als collega-programmamakers nooit iets over gezegd in onze uitzendingen. Jellie wist begin december vorig jaar dat ze opnieuw ziek was, een zeldzame vorm van kanker”, zei Hoksbergen vervolgens. „Ze heeft doorgewerkt tot begin februari dit jaar en nog enkele heel mooie gesprekken kunnen voeren waar ze intens gelukkig mee was.”

„Er was geen afscheid omdat we samen met haar hoopten dat ze nog een mooie laatste uitzending zou maken”, vervolgde Hoksbergen. „Ze had al eerder een Houdini-act gedaan en was na een ziekte in 2017 weer glorieus teruggekomen. Maar helaas heeft de realiteit haar akelig ingehaald en is ze in de laatste fase van haar leven.”

Namens Brouwer bedankte Hoksbergen de luisteraars voor „alle lieve reacties, de complimenten, het trouwe luisteren. Het doet haar goed om te weten dat ze gemist wordt.” Ook als collega-programmamakers missen ze haar. „Met haar zeer eigen toon, haar smaak en humor wist ze intuïtief vaak tot de kern te komen. Want in elke mens zit een verhaal, ze moest er alleen even naar zoeken.”

Verdriet en liefde voor Jellie Brouwer

Op sociale media stromen de verdrietige en liefdevolle reacties binnen. Voor vaste luisteraars komt het nieuws als een mokerslag aan. Velen laten weten hoe erg zij genoten hebben van haar interviews. „Bleef na thuiskomst vaak nog even in de auto zitten, omdat ik niet los kon komen van je gesprekken”, schrijft een fan.

Ook collega’s uit de mediawereld laten van zich horen. „Wat een treurig nieuws”, schrijft NOS Sport-verslaggever Edwin Cornelissen. „Jellie Brouwer, dé stem van het mooie Radio 1-programma Kunststof. Een meesterlijk interviewster. Empathisch, persoonlijk, oprechte interesse in haar gasten. Zo knap hoe zij haar luisteraars een uur lang mee nam in een gesprek.”

„Zo’n heerlijke bruisende stem waar een grote lust for life uit opstijgt. Liefde voor Jellie, altijd en vooral nu”, deelt schrijfster en columnist Elfie Tromp.

Hoe konden 4 kinderen 40 dagen in de jungle overleven? Stel dat meehielp met zoeken vertelt erover in Op1

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.