Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 4 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Vader vergeet handrem, auto mét kind van 1,5 erin rolt water in

Een kindje van anderhalf jaar oud is vanmiddag uit het water gered in Maassluis. Het kind zat in een auto die het water in was gerold omdat de bestuurder vergeten was om de handrem erop te zetten.

De bestuurder had de auto aan de Haven in Maassluis geparkeerd, een weg waar mensen pal tegen de waterkant aan kunnen parkeren.

Handrem vergeten

Toen de vader uitstapte om het kind uit de auto te halen, bleek dat het voertuig niet op de handrem stond en begon de auto, mét het kindje van anderhalf erin, te rollen. Zodra de bestuurder de auto zag wegrollen sprong hij erachteraan, net als een omstander die het ongeluk had zien gebeuren. Uiteindelijk lukte het om iedereen snel uit het water te halen, zo meldt de politie.

Mede dankzij de hulp van werklui op een boot in de buurt, kon iedereen snel in veiligheid worden gebracht en liep alles met een sisser af. „Het lijkt erop dat iedereen er goed van af is gekomen en mensen met de schrik zijn vrijgekomen”, meldt een politiewoordvoerder. Om daar helemaal zeker van te zijn, werden er ook duikers ingezet die in de buurt van het voertuig hebben gezocht. Er werden geen andere slachtoffers aangetroffen.

Ter controle naar het ziekenhuis

Voor de zekerheid zijn de bestuurder, het kind en de omstander wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto is inmiddels helemaal naar de bodem van het water gezonken en vanaf de kant niet meer zichtbaar. De brandweer gaat kijken wie het voertuig uit het water kan halen. Wanneer de auto geborgen zal worden, is nog niet duidelijk.

De zomer lijkt van start, komende week wordt het warm en zonnig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.