Pim Pauwels
Pim Pauwels Binnenland 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Vuurshow in de Efteling gaat mis, brand breekt uit in theater

Een vuurshow in pretpark de Efteling in Kaatsheuvel is vandaag rond het middaguur niet helemaal gegaan zoals zou moeten. Tijdens de show brak brand uit in een van de huizen in het decor. Bezoekers van het openluchttheater Raveleijn hadden in eerste instantie niet door dat er sprake was van een brand.

In de theatershow moet een groep helden een draak verslaan en die draak spuwt aan het einde van de show vuur. Op dat moment ontstond achter in het decor een brand, waarbij een van de gebouw vlam vatte. Daardoor leek het alsof het vuur bij de show hoorde.

„Het was op het einde van de show en daar hoort ook vuur bij. Toen het vuur zich verspreidde en er ook zwarte rook opsteeg, drong pas door dat dit niet de bedoeling was”, zegt een bezoeker tegenover Omroep Brabant. Hij en andere bezoekers zijn overigens geen moment in gevaar geweest, zegt de Efteling.

Op beelden is de omvang van de brand te zien en te horen hoe het publiek wordt opgeroepen het theater te verlaten.

Efteling-theater ontruimd na brand

Hoe de brand even voor 12.00 uur kon ontstaan, is nog niet duidelijk. De brandweer werd gealarmeerd en gaf iets voor 12.30 uur het sein brand meester. De show werd vanwege de brand stilgelegd en er volgde een ontruiming. Niemand raakte gewond. Ook paarden die aan de show zouden meedoen bleven ongedeerd.

De brand woedde tegenover het publiek, aan de kant waar ook kantoren gevestigd zijn. Het aanliggende kantoorpand werd ontruimd en personeel heeft een tijdje buiten moeten wachten tot de brand geblust was. Een bezoeker van de parkshow heeft op Twitter complimenten voor het Efteling-personeel, dat de bezoekers volgens hem op een rustige manier naar de uitgang begeleidde.

Inmiddels is Efteling-personeel bezig met opruimen van de verbrande decorstukken. Hoe groot de schade is, is niet bekend. De Efteling onderzoekt nog wat het park de rest van de dag doet voor wat betreft de parkshow. Mogelijk blijft het theater de rest van de dag gesloten voor publiek.

Vorig jaar kreeg het Brabantse attractiepark nog forse kritiek te verwerken op ‘wanbeleid’, maar maakte dat daarna dubbel en dwars goed met nieuwe plannen.

‘Klommen over hekken’ en ‘braken kluisjes open’: getuigen vertellen over dodelijke steekpartij festival

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.