Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 4 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Kom jij stage lopen bij Metronieuws.nl?

Zit jij bovenop het nieuws? Schrijf je graag over entertainmentnieuws en de nieuwste Netflix-series, maar ook over het ‘hardere’ nieuws? En weet je ook hoe je deze verhalen goed kunt wegzetten op onze socialmediakanalen? Dan zoeken wij jou!

Metro brengt nieuws dat verbazing, verwondering, vertedering wekt, of een glimlach losmaakt. Dat zijn dus de opvallende nieuwtjes, interessante onderzoeken en handige rubrieken, zoals De Spaarrekening en Blik op de Buis.

Stage lopen bij Metro? Dit ga je doen!

Als stagiair(e) draai je volop mee in ons redactieteam. Je bedenkt originele invalshoeken bij het nieuws, belt na, gaat op pad en maakt mooie verhalen voor online en de socials. Daarnaast is het een pre als je weet wat werkt op Facebook, Twitter, Insta en TikTok.

Herken je jezelf in dit profiel?

–       Je studeert Journalistiek of een andere relevante hbo- of wo-opleiding;
–       Je bent op de hoogte van wat er speelt en hebt creatieve ideeën voor verhalen die passen bij het nieuws van de dag (maar weet ook buiten ‘de agenda’ te denken);
–       Je kunt goed schrijven en social media kent voor jou geen geheimen;
–       Je bent bekend met SEO of bereid dit te leren;
–       Je bent enthousiast, gedreven en hebt er bovenal heel veel zin in!

Wat bieden wij jou?

Je maakt onderdeel uit van een klein, maar hecht team. We leren je de kneepjes van de online journalistiek en je krijgt de kans om eigen ideeën/strategieën uit te rollen op een landelijke nieuwssite. Uiteraard krijg je een stagevergoeding, van 350 euro per maand.

Periode: 

Ben jij beschikbaar voor een periode van minimaal drie maanden? Dan zien we jouw motivatie, cv en een aantal stukken van jouw hand graag tegemoet. Dit mag je mailen naar [email protected]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kom jij stage lopen bij Metronieuws.nl?
Sluiten