Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 29 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dodelijk steekincident bij festival, organisatie geschokt: ‘Tasten in het duister’

Een 21-jarige man uit Diemen is gisteren om het leven gekomen tijdens een steekpartij bij een festival. Vandaag reageert de organisatie van het festival Solid Grooves, ze zeggen geschokt te zijn. „We tasten in het duister over het hoe en waarom”, staat in een verklaring op de website. „Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident.”

Rond 21.20 uur kwamen de eerste meldingen bij de politie binnen dat er ruzie was op het festivalterrein en dat iemand daarbij was gestoken. De organisatie van het festival schrijft ook dat iedereen die bij dit incident betrokken is „nooit zoiets zou moeten meemaken.”

Naast de 21-jarige man uit Diemen die overleed, raakten twee andere festivalgangers gewond. Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuwegein en een man van 24 jaar uit Amsterdam. Zij liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn niet in levensgevaar.

21-jarige man overleden na steekincident bij festival Solid Grooves

Op en rond het festivalterrein werden gisteravond twee verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke steekincident. Zij zitten nog steeds vast, meldt de politie vandaag. De twee verdachten zijn allebei 20 jaar en wonen in Amsterdam. Hun rol bij de steekpartij wordt onderzocht.

Een aantal mensen was getuige van het incident, voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. Dat meldt de politie, die de aanleiding en toedracht van de steekpartij onderzoekt. Mensen die iets hebben gezien of beelden hebben gemaakt van wat aan het incident is voorafgegaan, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Op sociale media gaat een video rond van een vechtpartij die op het festivalterrein zou zijn, maar niet duidelijk is wie de beelden heeft gemaakt.

Op de video is veel chaos te zien en meerdere mensen die schoppen, slaan, of elkaar duwen. „Blijf gewoon thuis man, als je voor dit komt”, is erbij geschreven.

Meer nieuws uit het binnenland lees je hier.

Componist hit Firestone: ‘Heb Arjen Lubach niet genaaid’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.