Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Rechtszaak Peter R. de Vries moet opnieuw, omdat een rechter is verhuisd

De strafzaak over de moord op Peter R. de Vries moet opnieuw worden behandeld. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vandaag besloten. Vanaf tel één? Dat is niet zeker. De reden dat de verdachten weer naar de rechtbank moeten komen wel en dat is een bijzondere.

Of echt alles opnieuw behandeld moet worden, bijvoorbeeld ook de slachtofferverklaringen en de volledige onderbouwing van de strafeisen, wordt op een later moment duidelijk. Dat de rechtszaak rond het drama van Peter R. de Vries nóg een keer moet, zal voor de nabestaanden moeilijk zijn. Zijn zoon Royce de Vries zei onlangs al tegen RTL Boulevard: „Ik ben er niet blij mee natuurlijk. We staan hier niet op te wachten. Ik snap dat de advocaten alles uit de kast willen halen. Mijn ongenoegen zit er vooral in dat de rechtbank er op had kunnen anticiperen, bijvoorbeeld door een vierde rechter aan te stellen voor het geval dat.”

Rechter zaak Peter R. de Vries geëmigreerd

Royce de Vries doelt op het feit dat een van de rechters is geëmigreerd. Die moet nu worden vervangen. Dat de rechtbankcombinatie is veranderd is niet zomaar toegestaan en de reden dat de rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries opnieuw moet worden gevoerd. De wet schrijft voor dat het proces in dat geval opnieuw gevoerd moet worden, tenzij alle procespartijen vinden dat het kan doorgaan, unanimiteit is een vereiste. De advocaten van verdachte Kamil E. wilden dat de zaak opnieuw begint.

https://twitter.com/tonfvandijk/status/1588098467372711936

Levenslang was al geëist

De strafzaak tegen de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord was van de zomer al zo goed als rond. Er was levenslang geëist tegen beide verdachten, de uitspraak stond gepland voor 14 juli. Maar kort daarvoor kwam het OM met nieuwe informatie over mogelijke opdrachtgevers van de moord. Hierdoor is de zaak heropend en de uitspraak uitgesteld. En nu dus opnieuw.

Amsterdam verplaatst demonstratie met complotdenker David Icke en daar vinden mensen wat van

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.