Iza de Bruin
Iza de Bruin Binnenland 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Prinses Amalia weer in openbaar sinds bekendmaking dreiging

Prinses Amalia verscheen vanmiddag voor het eerst weer in het openbaar sinds bekend werd dat zij extra wordt beveiligd vanwege bedreigingen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gingen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam met dochters Amalia (18), Alexia (17) en Ariane (15) voor de Nederlandse pers op de foto.

Vorige maand werd bekend dat de oudste dochter van het koningspaar thuis woont omdat ze wordt bedreigd. Amalia stond op het punt om in Amsterdam te gaan wonen, waar ze ook studeert. Vanuit het hele land kreeg ze veel steun.

Fotosessie Oranjes

De prinsessen poseerden alleen, met elkaar en met hun ouders samen. Op de vraag of het koningspaar ook even zonder kinderen wilde poseren, antwoordde de koning lachend: „Die hebben jullie de laatste tijd nog niet genoeg gehad, zeker?”, verwijzend naar de twee staatsbezoeken van afgelopen maand. Tot slot gingen de vier vrouwen van het gezin nog even samen op de foto. „Die wil ik ook”, riep de koning, die het tafereel liefdevol stond te aanschouwen vanaf de zijlijn.

Het fotomoment vond plaats bij de tentoonstelling De Eeuw van Juliana, over de koningin die op 6 september volgend jaar precies 75 jaar geleden werd ingehuldigd. De tentoonstelling, met bijna tweehonderd objecten uit de Koninklijke Verzamelingen, geeft een persoonlijk beeld van de vorstin.

Ander fotomoment vanwege Amalia’s studie

In februari van dit jaar maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de jaarlijkse fotosessies met de Oranjes er voortaan anders uit gaan zien. Vanwege de studies van de prinsessen zouden zij niet altijd bij de tot dan vaste momenten in Lech en aan het einde van de zomervakantie aanwezig kunnen zijn. Dat is een probleem want het gezin wil alleen compleet op de foto. Daar is inmiddels alweer een oplossing voor: De RVD zou in plaats daarvan nu andere momenten kiezen voor de fotosessies.

De vorige fotosessie was in juni op Paleis Noordeinde. Het fotomoment was toen verplaatst van het Haagse Zuiderstrand naar het paleis, omdat het slecht weer was.

Kabinet zit FvD dwars door mogelijk strengere regels privéschool in te voeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Prinses Amalia weer in openbaar sinds bekendmaking dreiging
Sluiten