Pim Pauwels
Pim Pauwels Binnenland 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tim Hofman roept op ‘kwaadaardige’ cabaretier te cancellen die makers coronafilmpje dood wenst

Tim Hofman is boos op cabaretier en acteur George van Houts. Die laatste liet zich gisteren nogal fel uit tegen de makers van een filmpje om je herhaalprik te halen tegen corona. Hij wenst ze dood, omdat hun werk „zó slecht was dat daar de doodstraf voor geldt”. Maar die woorden schieten in het verkeerde keelgat bij Tim Hofman.

Gisteren plaatste minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers een promotiefilmpje om een herhaalprik tegen corona te halen. Het filmpje zal de komende tijd ook op televisie te zien zijn, schreef de minister erbij. Het is onderdeel van een nieuwe coronacampagne die is uitgerold.

Maar George van Houts, winnaar van De Slimste Mens in 2016 en bekend van verschillende theatervoorstellingen, walgt van de video. „Dit is op alle mogelijk denkbare gebieden horror. Zuurtrekkend slechte commercial op doodsbedreigend humoristisch infantiele toon”, reageerde hij in eerste instantie al op niet mis te verstane wijze. Maar daar bleef het niet bij.

Cabaretier wenst makers coronafilmpje dood

Even later ging hij nog een stapje verder. Zo schreef hij ook wat hij van de filmmakers vond, of eerder: wat er volgens hem met ze moest gebeuren. „Wil iedereen deze mensen zo snel mogelijk doxen (publiceren van privacygegevens online, red.) en/of doodschieten. Vierendelen of onthoofden met daarna schedelspiezen mag ook, maar dat is misschien te akelig”, liet hij zijn creativiteit de vrije loop.

Waarom wenste hij de filmmakers op die manier dood? „Hun werk is zó slecht dat, mijns inziens, hier de doodstraf voor geldt. Sorry. Excuus”, zei hij erbij, om vervolgens alle namen van de makers die betrokken zijn geweest bij de video online te plaatsen.

Tim Hofman: ‘Moet een paar goede juridische stompen krijgen’

En die tweet, die overigens op het moment van schrijven nog altijd online staat, valt niet goed bij veel mensen. „Vrij bijzonder dat een (volgens mij duidelijk strafbare) tweet als deze al 15 uur online staat”, schrijft iemand. Zelfs de politie mengt zich in het Twittergesprek. Die laat weten niet direct te kunnen optreden, maar verwijst twitteraars naar de aangifte-pagina op de eigen website. „Dan komt het bij de juiste collega’s terecht.”

Tim Hofman roept zijn eigen volgers op in actie te komen. „Deze man moet echt een paar goeie juridische stompen op zijn kwaadaardige neus krijgen. We kunnen hem met rapporteren in ieder geval van Twitter verwijderd krijgen met z’n bedreigingen.” Hofman liet zich deze zomer ook al eens uit over doodsbedreigingen, toen ging het over de bedreigingen aan zijn adres.

Tim Hofman fluit Arjen Lubach terug die ‘n-woord’-grap maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tim Hofman roept op ‘kwaadaardige’ cabaretier te cancellen die makers coronafilmpje dood wenst
Sluiten