Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 2 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Krijgen we toch nog een korte nazomer? Volgende week temperaturen tot boven de 20 graden

Krijgen we dan toch nog een mooie nazomer? Als we de voorspellingen voor komende week mogen geloven, lijkt het er in ieder geval wel op. Waar het de afgelopen tijd vaak wisselvallig en fris was voor de tijd van het jaar, wordt het komende week vooral zonnig en droog. Volgens de voorspellingen van Weer.nl stijgt de temperatuur sinds lange tijd zelfs tot boven de 20 graden.

Na een warm begin van september, gingen de temperaturen halverwege de maand flink onderuit. In de tweede helft van vorige maand kwam de temperatuur dan ook niet meer boven de 20 graden. Maar daar komt snel verandering in. Komende week wordt het rustiger weer met regelmatig zon en lopen de temperaturen verder op. Toch nog een korte nazomer dus.

Vandaag nog wat regen verwacht

Vandaag valt er hier en daar nog wat regen, maar in het noordwesten wordt het in de loop van de dag op steeds meer plekken zonnig, met een maximale temperatuur van zo’n 18 graden. Morgen laat de zon zich ook weer zien en loopt het kwik op tot zo’n 19 graden.

Dinsdag en woensdag worden echter fijne nazomerse dagen doordat een hogedrukgebied boven het zuidoostelijke deel van Europa warme lucht aanvoert. De maxima lopen dan uiteen van 18 graden in het Waddengebied en 21 graden in het binnenland.

Nazomer van korte duur

De hogere temperaturen zijn echter van korte duur, want verwacht wordt dat het woensdag in de tweede helft van de dag weer af zal koelen. In de loop van de dag zal de bewolking weer toenemen, waardoor het in de avond uiteindelijk zal gaan regenen.

Mocht het koufront ons land later bereiken, dan kunnen we woensdag ook later op de dag nog nazomerse temperaturen verwachten. Dan kan het in het zuidoosten van het land zelfs opwarmen tot zo’n 23 graden. Helemaal zeker zijn de voorspellingen dus nog niet. Wel is duidelijk dat de temperatuur de komende dagen verder zal oplopen.

De dagen na woensdag wordt het weerbeeld vooral bepaald door lagedrukgebieden vanuit het westen. Het wordt dan opnieuw wisselvallig weer met meer wind en een afwisseling van zonnige perioden en perioden met buien. De temperatuur ligt ook wat lager, al blijft het voorlopig zacht voor de tijd van het jaar.

Voetbalwereld reageert geschokt op stadiondrama Indonesië

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.