Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Inzamelingsactie voor Sanne offline gehaald: ‘Bedreigingen ontvangen’

De inzamelingsactie voor de uitvaart van de verongelukte Hebe is net gesloten, maar inmiddels is er ook een nieuwe inzamelingsactie gestart. Jason Kopmels vond het namelijk oneerlijk dat er 50.000 euro voor het gehandicapte meisje Hebe is opgehaald en dat er voor de 26-jarige Sanne geen actie is opgestart. Zij overleed immers ook bij het ongeluk en verdient net zo’n mooie afscheidsdienst.

Omdat er niemand iets voor Sanne had opgehaald, startte Jason Kopmels een nieuwe inzamelingsactie om zo ook voor haar wat geld te verzamelen. De ouders van de overleden begeleidster wisten daar echter niets van en lieten daarom via beste vriend Mark aan RTL Nieuws weten dat ze niet verbonden zijn aan de acties. Ook riepen ze op om niet te doneren.

Inzamelingsactie voor Sanne inmiddels offline

De inzamelingsactie is inmiddels offline gehaald, omdat Kopmels meerdere bedreigingen kreeg. Zo zouden mensen hebben gedacht dat hij het geld zelf zou houden of dat hij er verkeerde bedoelingen mee had. Eén van de donateurs van de tweede inzamelingsactie, Helene Hendricks, vertelt via de telefoon aan Metro dat ze denkt dat hij het met zuivere intenties heeft gedaan. „Die jongen wilde het echt gewoon voor Sanne doen. Als ik dan hoor dat hij wordt bedreigd, snap ik echt niet in wat voor zieke wereld we leven. Ik heb ook gedoneerd, want ik trok het me zo aan dat er wel voor Hebe iets werd opgehaald en niet voor Sanne.”

Hoewel Hendricks het overleden meisje en haar begeleidster niet persoonlijk kent, werd de 59-jarige donateur enorm gegrepen door het ongeluk van de twee. „Ik woon in Den Bosch, Vught is niet ver weg vanaf hier. In Vught is wel een herdenking gemaakt voor Sanne en Hebe, maar voor de rest lees je overal in de media alleen het verhaal over Hebe. Sanne heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor gehandicapte kindjes. Dat is een ontzettend zwaar beroep. Ze hadden een hele speciale band, dus ik vind persoonlijk dat de ouders van Hebe haar mee hadden moeten nemen in de inzamelingsactie.”

Ouders van Sanne wisten van niks

De inzamelingsactie voor Sanne had gisteren bijna 2500 euro bereikt, maar is inmiddels offline gehaald. Op Go Fund Me staat dat de donaties terug worden gestort in verband met nare reacties. Dat de ouders van Sanne niks met de donaties te maken wilden hebben, begrijpt Hendricks wel. „Zij hebben al heel veel verdriet.”

Het gehandicapte meisje Hebe werd sinds vorige week maandag vermist, nadat zij met haar begeleidster Sanne was vertrokken uit Raamsdonksveer. Sanne had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar in een zwarte Kia Picanto naar Vught rijden. Daar kwamen ze echter nooit aan. Na een dagenlange zoektocht werden zij woensdag levenloos gevonden in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Recordaantal bezoekers ADE: ‘Enorm veel behoefte aan nachtleven na corona’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inzamelingsactie voor Sanne offline gehaald: ‘Bedreigingen ontvangen’
Sluiten