Iza de Bruin
Iza de Bruin Binnenland 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dagje Efteling? Zo ziet de opvolger van het Spookslot eruit

Vandaag is het Halloween en voor de Efteling dus een uitstekende dag om een nieuwe griezelige attractie te onthullen. Danse Macabre is de vervanger van het Spookslot. Engineer Technisch Ontwerp, Remco van Hoek, vertelt over wat je te wachten staat in de nieuwe attractie: „Bezoekers zullen griezelen en dansen op de muziek van Danse Macabre.”

Eerder dit jaar nam de Efteling afscheid van het Spookslot, tot grote teleurstelling van bezoekers. De lat voor de nieuwe attractie ligt dus hoog.

Dansen en griezelen in de Efteling

In Danse Macabre, vernoemd naar het beroemde muziekstuk, nemen bezoekers plaats op koorbanken. Er komen zes draaiende tribunes met elk drie rijen voor zes personen. Die staan op een kantelend cirkelvormig platform met een diameter van 18 meter, dat 3 meter de lucht in gaat.

Van Hoek legt uit hoe de attractie precies werkt: „In onze koorbanken gaan we griezelen en dansen op de muziek van Danse Macabre. Elke kleinere draaischijf kan onafhankelijk van de andere bewegen, maar samen vormen ze soms ook één harmonieus geheel. Daarnaast kan de grote schijf zelf ook draaien, stijgen en dalen en zelfs in alle richtingen kantelen. Dit geheel kan de bezoekers laten zwieren op het klassieke muziekstuk, geeft soms kriebels, soms een kick, maakt soms dol en heeft verticale verrassingen. Eén ding is zeker, het wordt een spookspektakel vol duistere wendingen!”

Klinkt misschien heel technisch nu, maar om je een beter beeld te geven heeft de Efteling een filmpje gemaakt die een visuele uitleg biedt:

2024 pas af

Voor het Danse Macabre-project trekt de Efteling, het park dat vaker kritiek krijgt over zijn uitbreidingen, zo’n 25 miljoen euro uit. In 2024 moet de attractie af zijn. Tegelijkertijd wordt een bijbehorend themagebied ontwikkeld met een souvenirwinkel, horeca en entertainment. Tijdens de Winter Efteling, vanaf 19 november op precies te zijn, kunnen bezoekers alvast de sfeer proeven. Dan valt er namelijk kennis te maken met de familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda. Zij staan op het bouwterrein van attractie Danse Macabre.

Eva Jinek genoot wel van een weekje corona: ‘Quality time met mijn zoon’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dagje Efteling? Zo ziet de opvolger van het Spookslot eruit
Sluiten