Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 4 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo heet de baby van Thierry Baudet (en mensen vinden er iets van)

Vorige week schreven we al over beschuit met muisjes voor politicus Thierry Baudet (39): zijn vrouw Davide (26) beviel op 24 september van hun eerste kindje. De FvD-leider heeft nu in een Amerikaans programma de naam van zijn zoontje verklapt.

Het kindje heet… Lancelot.

Thierry Baudet vertelt over zoon in Amerikaans programma

Eerder liet een woordvoerder van Forum voor Democratie aan RTL Boulevard weten dat het koppel de naam nog even voor zichzelf houdt. „Met veel enthousiasme kan ik mededelen dat Davide in de nacht van 24 september bevallen is van een kerngezonde zoon. Thierry en Davide zijn dolgelukkig. Ze hebben er bewust voor gekozen nog heel even geen foto’s en andere gegevens (zoals de naam) naar buiten te brengen om samen maximaal van dit bijzondere moment te kunnen genieten.” 

Nu heeft hij dat dus tóch gedaan, in het programma War Room van oud-Trumpadviseur Steve Bannon. „We hebben net een baby gekregen. Op zaterdag 24 september is onze zoon Lancelot geboren”, vertelt hij.

Davide onthulde eerder tegenover hetzelfde medium dat als het aan haar ligt, het niet bij één kind blijft: de brunette droomt van een groot gezin. „Ik wil heel graag veel kinderen”, vertelde ze. „Het liefst vier, of misschien wel vijf.”

Twitter heeft er weer een mening over

Op het altijd eloquente Twitter vinden mensen er iets van. Zo schrijft columniste Sylvia Witteman: „De kleine van Baudet heet Lancelot. Dat is wel een mooie naam, maar ik ken een andere Lancelot, en die wordt door iedereen Lans genoemd. Zo gaan die dingen.”

Anderen houden zich vooral bezig met de betekenis van de naam: dat zou in het Frans „behoeder ezel” betekenen. Ook schrijft iemand: „De vader van Lancelot is King Ban. Zou Baudet de naam bedacht hebben toen hij onlangs een schorsing in de Kamer kreeg?” En dan is er ook nog verbazing om een Twitter-account dat in mei al voorspelde dat de baby Lancelot zou gaan heten.

https://twitter.com/Doc_Box/status/1577261783760654336?s=20&t=2elDI8aYLWO1r2vMOg0TMA

Jointje roken komt Mallorca-verdachte duur te staan, moet terug de cel in

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo heet de baby van Thierry Baudet (en mensen vinden er iets van)
Sluiten