Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

FvD-leider Thierry Baudet voor het eerst vader geworden: ‘Ze zijn dolgelukkig’

Beschuit met muisjes voor Thierry Baudet (39): zijn vrouw Davide (26) is zaterdag bevallen van een zoontje. Het is het eerste kindje van de politicus.

Dat bevestigt een woordvoerder van Forum voor Democratie aan RTL Boulevard. Baudet sloeg vorige week de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen al over omdat zijn vrouw op het punt van bevallen stond.

Baudet en Davide zijn ‘dolgelukkig’

„Met veel enthousiasme kan ik mededelen dat Davide in de nacht van 24 september bevallen is van een kerngezonde zoon. Thierry en Davide zijn dolgelukkig. Ze hebben er bewust voor gekozen nog heel even geen foto’s en andere gegevens (zoals de naam) naar buiten te brengen om samen maximaal van dit bijzondere moment te kunnen genieten”, zegt de woordvoerder. 

Davide zei tijdens haar zwangerschap tegen hetzelfde medium „dat ze heel erg blij en gelukkig zijn en zich erg verheugen op de komst van het kindje”. Ze verklapt dat Baudet vanaf het begin al kinderen met haar wilde en dat de zwangerschap ook voor haar een gekoesterde wens was die in vervulling ging. Als het aan haar ligt, blijft het bovendien niet bij één kind: de brunette droomt van een groot gezin. „Ik wil heel graag veel kinderen”, vertelt ze. „Het liefst vier, of misschien wel vijf.”

‘Grappen over baby gaan te ver’

Thierry Baudet ligt regelmatig onder vuur door uitspraken die hij doet. Vorige week haalde hij nog de woede van het hele kabinet op de hals door te zeggen dat viceminister Sigrid Kaag op een spionnenopleiding heeft gezeten. Toen de satirische nieuwsshow Even Tot Hier eerder dit jaar een grap maakte over de toen nog ongeboren baby van Baudet, vonden veel kijkers dit een stap te ver gaan. Meerdere mensen roepen nu weer op Twitter op om de baby van Baudet buiten schot te houden, ongeacht wat iemand vindt van de politicus.

Nikki’s moeder kampt met psychische problemen: ‘Ik heb het lang genegeerd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
FvD-leider Thierry Baudet voor het eerst vader geworden: ‘Ze zijn dolgelukkig’
Sluiten