Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis van Massa is Kassa wil dwangsom van 1 miljoen euro niet betalen

Eigenaar Peter Gillis van Oostappen Groep gaat bezwaar maken tegen een opgelegde dwangsom van 1 miljoen euro voor het huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn vakantieparken.

Het ging om De Berckt in Baarlo (Limburg). Gilles liet dat vandaag weten nadat de gemeente Peel en Maas had bekendgemaakt de dwangsom te gaan invorderen. Begon de week eerder nog leuk, de aftrap van het tv-seizoen Massa is Kassa gisteravond, heeft Peter Gillis dit weer aan z’n broek hangen. Die vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol (neus bijten, oren trekken, borsten knijpen) hing daar natuurlijk al aan.

Arbeidsmigranten op parken Peter Gillis verboden

Bij controles in De Berckt is gebleken dat in het vakantiepark arbeidsmigranten werden gehuisvest. Dat mag volgens de gemeente Peel en Maas niet. Alleen recreatie is er toegestaan.

De gemeente had naar eigen zeggen in 2020 geconstateerd dat er arbeidsmigranten in het park woonden. De gemeente droeg Gillis toen op straffe van een dwangsom op om te zorgen dat die bewoners daar vertrokken. In mei dit jaar constateerde de gemeente volgens een woordvoerder echter dat de arbeidsmigranten er nog steeds zaten. Ook daarna werd deze overtreding enkele malen geconstateerd. Daarop sprak de gemeente het voornemen uit het maximale bedrag van 1 miljoen euro te gaan innen bij Gillis.

En over zijn terugkeer op televisie was ook al zoveel te doen:

Bezwaar tegen dwangsom

Daartegen diende Peter Gillis een zogenoemde zienswijze in, waarin hij bezwaar maakte. De gemeente wees deze echter af, en besloot vandaag de dwangsom effectief te gaan innen. Gilles kan daartegen nog bezwaar maken bij een gemeentelijke commissie. Dat gaat hij ook doen, laat zijn woordvoerder weten.

Volgens Gillis is de vordering van de gemeente verjaard. Al drie jaar geleden zou de gemeente Oostappen volgens zijn woordvoerder gevraagd hebben niet langer arbeidsmigranten te huisvesten op het vakantiepark.

Gilles vroeg vervolgens een vergunning aan om woningen voor de mensen te bouwen op een voormalige autoracebaan naast De Berckt, aldus zijn woordvoerder. „Deze vergunning wordt echter telkens maar vertraagd door de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen. Kennelijk zet de overheid vraagtekens bij de integriteit van de succesvolle zakenman die het hart op de tong heeft. We zijn nu inmiddels drie jaar verder en er is nog steeds geen vergunning. Dus als de gemeente wat voor deze arbeidsmigranten wil betekenen, kunnen ze haast maken met de vergunningverlening en dan gaat Peter Gillis meteen bouwen.”

Kogel door de kerk: vrijdag nul treinen in heel Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peter Gillis van Massa is Kassa wil dwangsom van 1 miljoen euro niet betalen
Sluiten