Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 17 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

KLM annuleert 34 vluchten vanaf Schiphol, vliegtuigen stijgen leeg op

Opnieuw annuleert KLM vluchten op verzoek van Schiphol. Vandaag gaan 34 vluchten niet door om te voorkomen dat het weer te druk wordt op de luchthaven. Ook Transavia schrapt vandaag twee vluchten.

Reizigers die vandaag zouden vertrekken, kregen gisteravond laat te horen dat hun reis niet door zou gaan. De grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol geeft met het schrappen van vluchten gehoor aan de oproep van de luchthaven om dagelijks duizenden passagiers minder op te laten stappen.

Vliegtuigen stijgen leeg op

De vliegtuigen zullen wel vertrekken, maar dan zonder passagiers. Daartoe heeft de luchtvaartmaatschappij besloten zodat passagiers die náár Schiphol vliegen wel opgehaald worden.

Gisteren werd bekend dat er in ieder geval tot eind oktober dagelijks 9250 passagiers minder van het vliegveld mogen vertrekken dan eerder aangegeven. Dat besluit was nodig omdat er te weinig beveiligers zijn voor de veiligheidscontrole. Dat was eerder ook al het geval. Ook toen annuleerde KLM meerdere vluchten.

KLM teleurgesteld over late beslissing van Schiphol

De luchtvaartmaatschappij zegt ‘zeer ontstemd’ te zijn dat Schiphol pas gisteren bekendmaakte het aantal opstappende passagiers vandaag, morgen en maandag niet aan te kunnen. Hierdoor was er volgens KLM te weinig tijd om voorbereidingen te treffen die de pijn bij reizigers kunnen verzachten. „Dit was een moeilijke keuze, maar zo voldoen we aan het verzoek om opstappende passagiers te beperken, worden wachtrijen bij security korter, kunnen terugkerende passagiers gewoon reizen en verlichten we de druk op de operatie.” Ook Transavia vindt het teleurstellend dat er opnieuw annuleringen nodig zijn.

Wel belooft KLM de geannuleerde reizen om te boeken, maar kan niet garanderen dat de vervangende vlucht op dezelfde dag vertrekt. „Klanten die extra kosten maken door de ingreep worden op de gebruikelijke manier gecompenseerd”, schrijft de luchtvaartmaatschappij.

TUI probeert vluchten te verplaatsen naar andere vliegvelden

Reisorganisatie TUI kan nog niet zeggen wat de extra beperkingen op Schiphol betekenen voor de vluchten die vanaf de luchthaven vertrekken. Het toeristisch concern, dat een eigen luchtvaartmaatschappij heeft, wil annuleringen voorkomen door zoveel mogelijk vluchten te verplaatsen naar andere vliegvelden.

Dick Benschop vertrekt als baas van Schiphol: ‘Bang dat oplossing verder vertraagt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
KLM annuleert 34 vluchten vanaf Schiphol, vliegtuigen stijgen leeg op
Sluiten