Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Familie Peter R. de Vries teleurgesteld over uitstel uitspraak: ‘Pittig’

De familie van Peter R. de Vries is „teleurgesteld” dat de uitspraak in de moordzaak vandaag wordt uitgesteld. „Ik heb begrip voor de beslissing, maar het is wel pittig”, zei zoon Royce de Vries na afloop van de zitting in de rechtbank in Amsterdam.

Omdat het Openbaar Ministerie afgelopen week met nieuwe informatie kwam die mogelijk van belang kan zijn in de zaak tegen de twee verdachten Kamil E. en Delano G., besloot de rechtbank dat de zaak heropend moet worden. Daarom kan er nog geen uitspraak gedaan worden.

Rechtszaak aanslag Peter R. de Vries

„Je stelt je in op een vonnis. Het is lastig als je dan ineens hoort dat het nog maanden langer gaat duren”, aldus Royce de Vries. „Je hoopt eindelijk iets weg te kunnen strepen.”

De nieuwe informatie gaat over verklaringen van een beschermde getuige, die zou hebben verteld over mogelijke opdrachtgevers voor de moord. Hierin zou een link worden gelegd naar de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. Dit zou een mogelijke aanwijzing kunnen zijn dat de moordopdracht van hem kwam.

Meer dan een jaar geleden

Annemiek van Spanje, advocaat van de nabestaanden van De Vries, wijst erop dat er vorige week „veel aan het licht is gekomen”, onder meer door arrestaties van nieuwe verdachten in het grootscheepse rechercheonderzoek naar de moord. De familie is daar volgens haar „dankbaar voor, want het geeft meer inzicht dan ze tot dusver hebben gehad in vragen als: wie zijn de opdrachtgevers en wie is er uiteindelijk eindverantwoordelijk?”

Het is nu meer dan een jaar geleden dat Peter R. de Vries werd vermoord. In een speciale aflevering van RTL Boulevard vertelde dochter Kelly dat dit „wel het meest verschrikkelijke jaar is geweest, emotioneel, maar ik denk dat het ook een fysieke aanslag is. Ik merk dat de periode van de aanslag en zijn overlijden nu een jaar geleden is. Ik slaap weer wat slechter, mijn stem is weg. De emoties liggen echt wel weer wat dichter aan de oppervlakte.” Op het Leidseplein, dichtbij de oude studio van RTL Boulevard en de plek van de schietpartij, komt een monument om de misdaadverslaggever te herdenken.

Kelly de Vries spreekt moordverdachten van haar vader toe: ‘Delano, ik kijk naar jou’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Familie Peter R. de Vries teleurgesteld over uitstel uitspraak: ‘Pittig’
Sluiten