Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 5 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuigcrash bij Rotterdam, personen en wrakstukken in water

Hulpdiensten in Rotterdam zijn massaal uitgerukt richting het Calandkanaal na een melding van een persoon en brokstukken te water daar. Het gaat om een vliegtuigje dat is gecrasht.

Ter plekke zijn brokstukken aangetroffen met daarop het registratienummer van een kleiner soort vliegtuig. Daarnaast zijn kledingstukken gevonden. Hulpdiensten zoeken naar twee mogelijke inzittenden. Er is nog niemand aangetroffen bij de brokstukken.

Duikteams, kustwacht en traumahelikopter aanwezig

Aan de hand van het registratienummer gaan de hulpdiensten proberen uit te vinden om wat voor toestel het gaat. Een woordvoerder van Rotterdam Airport meldt dat het toestel bij hen niet bekend is. Het vliegtuig is eerder vandaag opgestegen uit het oostelijk deel van Duitsland en was onderweg naar Frankrijk.

Er is flink opgeschaald met duikteams van de brandweer, de Kustwacht, de Zeehavenpolitie en boten van het Havenbedrijf. Ook de traumahelikopter cirkelt boven de plek waar de brokstukken zijn gevonden. Naast de duikteams van de brandweer zijn ook beroepsduikers onderweg om tot op 24 meter diepte te zoeken.

hulpdiensten vliegtuigcrash bij Rotterdam
De traumahelikopter maakt ook zoekslagen boven het water. (Bron: webcam Port of Rotterdam)

De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldde zondagavond naar het Rotterdamse havengebied te gaan voor een verkennend onderzoek naar de situatie. Het werk van deze raad is onderzoek doen naar de achterliggende oorzaak van voorvallen.

Verdachte in zaak Gino geen onbekende: veroordeeld voor kindermisbruik

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuigcrash bij Rotterdam, personen en wrakstukken in water
Sluiten