Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Morgen geldt hitteprotocol voor het zuiden: dit betekent het

Rijkswaterstaat neemt morgen en mogelijk zaterdag extra maatregelen op de wegen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Vanaf morgenochtend 10.00 uur wordt daarom het hitteprotocol in werking gesteld. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Simpel gezegd zullen weggebruikers die tussen 10.00 en 20.00 uur met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. Dat doet Rijkswaterstaat door hen naar een tankstation of parkeerplaats te brengen. Dit doen zij omdat het „onwenselijk” is dat gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen in de zon lang op een berger moeten wachten.

Hitteprotocol

Het hitteprotocol geldt vooralsnog voor de wegen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Daar stijgen volgens het KNMI de temperaturen naar 30 graden of hoger.

Komende dagen wordt veel verkeer verwacht, onder meer naar de stranden en recreatiegebieden maar bijvoorbeeld ook naar het bijna uitverkochte Pinkpop. Ook komen er veel Duitse toeristen naar ons land die vanwege een feestdag in eigen land een lang weekend nemen.

Zin in een feestje? Voor deze festivals kun je nog kaartjes scoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Morgen geldt hitteprotocol voor het zuiden: dit betekent het
Sluiten