Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 27 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Vier gewonden door vallen karretje Sprookjesbos Valkenburg

In Valkenburg aan de Geul zijn vrijdagmiddag vier mensen gewond geraakt toen een karretje van een attractie in het Sprookjesbos in de Limburgse stad omlaag viel. De gewonden zijn twee volwassenen en twee kinderen, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De politie sprak aanvankelijk van zes gewonden. Ook was eerst sprake van twee gevallen karretjes.

Volgens de Veiligheidsregio zijn de twee volwassenen en een van de kinderen naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand wordt omschreven als stabiel.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur door nog onbekende oorzaak. Van welke attractie er een karretje is gevallen is nog niet zeker. Regionale media noemen de Calidius, een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht. Deze attractie is pas sinds afgelopen september in gebruik.

Vitamine D mogelijk uit het basispakket: ‘Onverantwoord’ en ‘discriminerend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier gewonden door vallen karretje Sprookjesbos Valkenburg
Sluiten