Julia Osendarp
Julia Osendarp Binnenland 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Sigrid Kaag reageert op kritiek nadat ze foto’s en interviews weigerde bij première Nationale Ballet

D66-leider Sigrid Kaag kreeg kritiek op haar verzoeken tijdens de première van het Nationale Ballet. Zij wilde namelijk niet gefotografeerd of gefilmd worden en ontweek interviews, iets wat toch een beetje bij premières hoort. Albert Verlinde reageerde verbaasd op het gedrag van Kaag. Gisteren gaf de politica uitleg over haar actie.

In de uitzending van Shownieuws van zondagavond kwam het verzoek van Kaag ter sprake. De D66-leider was namelijk aanwezig bij de première van de balletvoorstelling Raymonda, waar veel bekende Nederlanders voor werden uitgenodigd. Het Nationale Ballet organiseert tegenwoordig grote premières voor BN’ers om het ballet wat meer bekendheid te geven.

Sigrid Kaag weigerde foto’s en interviews bij Nationale Ballet

Shownieuws-presentator Albert Verlinde keek op van de oproep vooraf of niemand de politica wilde fotograferen, filmen of interviewen. Want volgens Verlinde zou de D66’er er moeite mee hebben om op dit soort evenementen te verschijnen terwijl de oorlog in Oekraïne plaatsvindt. Verlinde sprak bij Shownieuws zijn verbazing uit. „Ga dan niet, ga via de achterdeur, koop een kaartje of maak er een statement van”, vertelde hij.

Aan de Shownieuws-desk ontstond een discussie. Verlinde noemde het een „rare Hollandse houding”. Hij legde uit dat premier Mark Rutte altijd betaalt voor zijn kaartje. „Die gaat nooit gratis naar een voorstelling toe.”

Reactie van politica over première na kritiek Albert Verlinde

In de uitzending van gisteren kwam Verlinde opnieuw terug op dit onderwerp. Kaag had namelijk gereageerd op haar bezoek aan de balletvoorstelling. Want de politica had, blijkt uit de reactie, zelf haar kaartje gekocht. „Ik ben echt fan van het Nationale Ballet. Ik ken mensen die daar werken en wilde daar graag bij zijn. Dit om bij die eerste voorstelling hen een hart onder de riem te steken. En omdat ik er gewoon van houd. Ik heb een heerlijke avond gehad en ik kan het iedereen aanbevelen”, liet de politica weten.

De aflevering van zondagavond van Shownieuws vind je hier. De uitzending van gisteravond vind je hier

Steeds minder plek voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sigrid Kaag reageert op kritiek nadat ze foto’s en interviews weigerde bij première Nationale Ballet
Sluiten