Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Binnenland 22 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Hier kun je vrijdag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Mensen die dat willen, kunnen vrijdag in Harlingen afscheid nemen van weerman Piet Paulusma. Dat heeft Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX, bevestigd.

Weerman Piet Paulusma overleed zondag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het overlijden van de markante weerman kwam voor velen als een shock. De goedlachse Fries koos ervoor om zijn ziektebed stil te houden voor het publiek.

Waar is het afscheid van Piet Paulusma?

De afscheidsbijeenkomst is van 12.00 uur tot 17.00 uur in het Entrepotgebouw in Harlingen. Bloemen zijn ‘zeer gewenst’ bij de afscheidsbijeenkomst voor het publiek van weerman Piet Paulusma. Dat heeft directeur Jan Slagter van Omroep MAX vandaag laten weten namens de familie. „Hij hield erg van kleurrijke bloemen, deze worden vrijdag erg gewaardeerd”, stelt hij.

Paulusma verzorgde sinds januari 2020 dagelijks items in Tijd voor MAX. Ook was hij twee keer per dag te horen op NPO Radio 5. Daarvoor werkte Paulusma 23 jaar bij SBS waar hij Piets Weer maakte. Zijn uitvaart is zaterdag in besloten kring.

Bekend en onbekend Nederland reageerde ontdaan op het overlijden van Paulusma. „Oant Moarn, Piet!” schreef komiek Jochem Myjer zondag op Twitter. Daarbij refereert Myjer naar de bekende uitspraak waarmee Paulusma elk weerbericht afsloot.

Dat Piet Paulusma ervoor koos om niet publiekelijk zijn ziektebed te delen, werd betreurd door columniste Angela de Jong. Daar was lang niet iedereen het mee eens, verontwaardigde reacties volgden.

Eerbetoon

De weerman verzorgde donderdag voor het laatst zijn weerbericht op televisie. Vrijdag was hij nog te horen op de radio. Omroep MAX zendt vandaag in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Paulusma met als titel Oant Moarn (Tot morgen). Dit was de vaste zin waarmee hij zijn weerberichten afsloot.

Verontwaardigde reacties op Angela de Jong over Piet Paulusma: ‘Was zijn eigen keus, Angela’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hier kun je vrijdag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma
Sluiten