Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Alles daalt: aantal coronabesmettingen en coronapatiënten in het ziekenhuis

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen. Tussen gisterochtend en vanmorgen zijn 41.606 coronabesmettingen geregistreerd, veel minder dan de dagen ervoor. Ook het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt, de afgelopen 24 uur zelfs aanzienlijk.

Het aantal coronabesmettingen wordt gemeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De afgelopen twee zaterdagen lag het aantal nieuwe besmettingen nog boven de 60.000. Gemiddeld waren er in de afgelopen week 51.252 positieve tests per dag. Dat gemiddelde daalt voor de achtste dag op rij.

Meeste coronabesmettingen in de hoofdstad

In Amsterdam kregen 1621 mensen te horen dat ze besmet waren geraakt, in Rotterdam waren dat er 1033. Den Haag telde 965 nieuwe coronagevallen, Groningen 900 en Utrecht 867.

Het RIVM registreerde in de afgelopen dag elf sterfgevallen door toedoen van het coronavirus.

Bezetting in ziekenhuizen veel minder

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal gedaald naar 1804, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is een daling met 171 ten opzichte van gisteren.

Op de intensive cares liggen 139 coronapatiënten, 13 minder dan gister. Op de verpleegafdelingen worden 1665 patiënten met corona verzorgd, 158 minder dan een dag eerder.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die wegens coronabesmetting in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook corona blijken te hebben. Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit of mensen vanwege of alleen mét corona in het ziekenhuis liggen. Patiënten met corona moeten allemaal in isolatie worden verpleegd en dat kost veel extra tijd.

China nerveus om coronabesmettingen

In Nederland gaat het qua coronacijfers dus relatief goed. In China nog veel beter, maar daar ‘is men toch behoorlijk nerveus‘ door oplopende cijfers, die echter in de verste verte niet vergelijkbaar zijn met die in ons land. China meldde vandaag de eerste coronadoden sinds ruim een jaar, maar over die informatie wordt hevig getwijfeld.

Ondanks het aantal coronabesmettingen gaat in Nederland komende woensdag een streep door alle coronamaatregelen.

Dit is de rol van de Rabobank in de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alles daalt: aantal coronabesmettingen en coronapatiënten in het ziekenhuis
Sluiten