Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 22 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

25 jaar na de moord op Groningse Els Slurink: de gluurder die haar van het leven beroofde

Het was gisteren precies 25 jaar geleden dat de jonge psychologe Els Slurink (33) in haar eigen huis aan het Van Brakelplein in Groningen werd vermoord.

Metro’s collega’s van Dagblad van het Noorden maakten een podcastserie over de geruchtmakende zaak. De serie heet In het hart geraakt en gisteren verscheen de vierde en laatste aflevering. In deze podcast hoor je meer over de dader. Jahangir A. (45) werd eerder deze maand veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. In de nacht van 20 op 21 maart 1997 bracht hij Els Slurink om het leven met een steek in haar hart.

De zaak was jarenlang een cold case. Onder haar vingernagels vond de politie DNA van een onbekende persoon, maar pas na 23 jaar was er een match met A. Het steekwapen werd nooit gevonden. Er waren geen braaksporen in de woning aan het Van Brakelplein. Ook waren er geen sporen van een worsteling. Buurtbewoners hebben rond middernacht wel voetstappen en geruzie tussen een man en een vrouw gehoord. Ook werden een pijnkreet, bonk en openstaande achterdeur waargenomen.

Politie lang met zaak Els Slurink bezig

Een jaar lang houdt de politie Jahangir in de gaten. Langzaam ontstaat een ontluisterend beeld van de dader. Het Openbaar Ministerie stelt dat hij regelmatig jonge vrouwen begluurt vanuit hun achtertuin. De dader blijkt een explosief karakter te hebben en kan plotseling verschrikkelijk boos worden. Maar waarom werd dat Els fataal?

Je hoort het allemaal in In het hart geraakt. De afleveringen vind je hier.

Meer lezen over podcasts? Wekelijks geven al dan niet bekende Nederlanders tips in de rubriek Dit zijn de 5 podcasttips van…

Hier kun je vrijdag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
25 jaar na de moord op Groningse Els Slurink: de gluurder die haar van het leven beroofde
Sluiten