Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 2 feb 2022

Videoland komt met dramaserie over koningin Máxima

Videoland is bezig met een dramaserie over koningin Máxima. De streamingdienst laat vandaag weten dat de serie in 2023 moet verschijnen.

De serie is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten, dat vorig jaar november is verschenen. In het boek wordt onder meer geschreven over de periode waarin Máxima uit haar geboorteland Argentinië vertrekt en carrière maakt op Wall Street in New York en uiteindelijk prins Willem-Alexander ontmoet.

Dramaserie Máxima

Dorien Goertzen en Karin van der Meer, die eerder samenwerkten aan de serie Nieuwe Buren, schrijven het scenario van de serie. Anne de Clercq, onder meer bekend van de film Soof 3, neemt de regie op zich. De cast is nog niet bekendgemaakt.

Vandaag werd ook bekend dat de traditionele fotosessie van de Oranjes in Lech dit jaar niet door gaat. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat het gezin alleen nog compleet op de foto wil en dat is dit jaar door de afwezigheid van in ieder geval prinses Alexia niet mogelijk. Ook de zomerse tegenhanger die elk jaar aan het eind van de zomervakantie gemaakt wordt, komt te vervallen.

Nieuw fotoprotocol

Het nieuwe fotoprotocol van de koninklijke familie is een gevolg van het besluit om alleen nog als compleet gezin op de foto te gaan, bevestigde de RVD gisteren na berichtgeving hierover van RTL Boulevard. De RVD laat weten dat de fotosessies dan ook niet langer verbonden zullen zijn aan winter- en zomervakanties, er zullen twee andere momenten worden gekozen waarop het gezin kan worden vastgelegd.

Voor het besluit geen sessie te houden in Lech, speelt ook mee dat de RVD vanwege de coronacrisis niet te veel fotografen bij elkaar wil brengen. Vorig jaar ging de familie voor het eerst in jaren niet naar Lech. Oostenrijk had toen als onderdeel van de coronamaatregelen de skigebieden alleen opengesteld voor de eigen inwoners.

Twitter smult van iconische blik Maxima naar Willem-Alexander tijdens EK

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Videoland komt met dramaserie over koningin Máxima
Sluiten