Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Binnenland 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Reizen buiten Europa vanaf woensdag gemakkelijker, veel landen van oranje naar geel

Vanwege de coronasituatie is het een tijd lastig geweest om buiten Europa te reizen. De reisadviezen zijn namelijk gekoppeld aan de coronacijfers. Vanaf woensdag worden deze weer losgekoppeld van elkaar.

Hierdoor gaan veel populaire bestemmingen van oranje naar geel. Welke landen dit zijn, is verder nog niet bekend. Buiten de Europa waren er maar enkele landen die al op geel stonden. Zo was het al mogelijk om onder andere naar Saoedi-Arabië, Zuid-Korea en enkele Zuid-Amerikaanse landen te reizen.

Reizen weer gemakkelijker

Het oude reisadvies zal vanaf woensdag in ere herteld worden. Dat betekent dat er alleen landen op oranje of rood staan, als daar aanleiding toe is. Voor de landen waar geen buitenlandse reizigers naar binnen mogen, komt mogelijk een los corona-advies. In Nieuw-Zeeland zijn bijvoorbeeld de grenzen gesloten voor buitenlandse reizigers.

De reiswereld zal erg blij zijn met de nieuwe ontwikkelingen. Sinds het begin van corona zijn er namelijk al veel reizen en vluchten geannuleerd vanwege de maatregelen. Omdat de coronacijfers gekoppeld worden aan het reisadvies, bleef het lastig om verre reizen te maken.

Als een landcode op geel staat, betekent dit dat de veiligheidsrisico’s anders zijn dan we in Nederland gewend zijn. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld criminaliteit, natuurgeweld, slechte infrastructuur of politieke situaties.

Testverplichting blijft gelden

Ondanks het goede nieuws zal de testverplichting nog wel blijven. Wanneer Nederlandse reizigers terugkeren moeten ze testen. Hierdoor is het mogelijk dat ze in quarantaine moeten in het land waar ze zich bevinden.

Naast het testen kunnen de mensen nu een stuk zorgelozer op reis buiten Europa. Ze hoeven daarbij geen rekening meer te houden met de besmettingen in het land van bestemming. Wel zullen de reizigers zich aan de regels van het land moeten houden.

Naast de versoepelingen voor het reizen, is de verwachting dat er ook in Nederland maatregelen komen te vervallen. Vanavond is er een persconferentie waar Ernst Kuipers versoepelingen gaat aankondigen.

Beau-kijkers storen zich om verschillende redenen aan interview Mona Keijzer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Reizen buiten Europa vanaf woensdag gemakkelijker, veel landen van oranje naar geel
Sluiten