Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 13 feb 2022

Demonstranten sluiten zichzelf in: #droeftruckers gaat viral

Terwijl er vandaag duizenden mensen begonnen aan een protestactie tegen de coronamaatregelen in Den Haag, staat een groep truckers al sinds gisteravond bij het ADO-stadion in Den Haag geparkeerd. Dat de demonstranten weer van zich laten horen, schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat.  Op Twitter gaat daarom #droeftruckers viral.

De truckers zijn na de demonstratie van Freedom Convoy Nederland gisteren naar het stadion uitgeweken en hebben daar de nacht doorgebracht. Eerst wilden ze zich aansluiten bij het protest van vanmiddag op het Malieveld, maar van de gemeente mochten de truckers niet op eigen gelegenheid met hun vrachtwagen de stad in. Het risico op nieuwe blokkades vonden ze te groot.

Wel mogen de truckers weg van het terrein, benadrukt een woordvoerder, maar „in de loop van de ochtend bleek echter dat de groep truckers niet tot eenduidige afspraken kan komen en het ADO-terrein niet wil verlaten en zichzelf heeft ingesloten.”

Demonstranten sluiten zichzelf in

Volgens de gemeente hebben ze zichzelf ingesloten. De politie is aanwezig en de situatie is momenteel „beheersbaar”, aldus een woordvoerder van de gemeente. „In de loop van de ochtend bleek echter dat de groep truckers niet tot eenduidige afspraken kan komen en het ADO-terrein niet wil verlaten en zichzelf heeft ingesloten.”

Op sociale media wordt opgeroepen naar het ADO-stadion te komen om de betogers daar te steunen. „In de val gelokt door Van Zanen. Op naar #ADO”, staat in een bericht op Twitter van Freedom Convoy Nederland.

#droeftruckers

Toch laat een grotere groep op Twitter met de hashtag droeftruckers een ander geluid horen. „Hebben ze niks beters te doen?” vraagt iemand zich af op Twitter. „Ga met je truck naar Wit-Rusland of China! Dáár is ‘t niet vrij. Hier wel!” Een ander kan wel lachen om de situatie. „Truckers die op een freaking zaterdag naar Den Haag gaan om de regering eens even een stevig lesje te leren. Daar moet ik dus heel erg hard om lachen”, lezen we op Twitter.

De gemeente had al eerder afspraken gemaakt met bestuurders van voertuigen die bij de aangekondigde demonstratie van vandaag zijn betrokken. Zij mochten wel de stad in.

Blond, knap en vrachtwagenchauffeur: Maaike (22) deelt passie in Mighty Truckers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Demonstranten sluiten zichzelf in: #droeftruckers gaat viral
Sluiten