Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 14 jan 2022

Nu minder dan 1000 coronapatiënten op verpleegafdelingen ziekenhuizen

Voor het eerst sinds 1 november liggen er minder dan duizend coronapatiënten op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. De daling houdt dus aan.

In totaal houden vandaag nog 954 mensen met het virus onder de leden een bed op een verpleegafdeling bezet. Dat is te zien in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het cijfer komt op de dag dat premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers de volgende persconferentie over coronamaatregelen geven. Een persconferentie die ondanks een minder aantal coronapatiënten niet alleen maar goed nieuws zal opleveren.

Ook minder coronapatiënten op de IC’s

Het cijfer 954 betekent weer een daling van 48 zieken ten opzichte van een etmaal geleden. Gisteren bracht Metro ook al een relatief positief bericht over het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Op de intensive cares liggen momenteel nog 334 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Ook dat zijn er minder dan gisteren, toen nog 358 coronapatiënten werden verzorgd op een ic.

In totaal liggen er nog 1288 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen. Het LCPS verwacht dat de instroom van nieuwe coronapatiënten deze maand toe zal nemen, vanwege de rondgang van de besmettelijker omikronvariant van het virus. Dat geluid klinkt al enige tijd, maar in de ziekenhuizen is nog steeds niet merkbaar.

Ook vandaag was de instroom van nieuwe coronapatiënten niet hoger dan voorgaande dagen. Op de IC’s kwamen 12 nieuwe coronapatiënten binnen, op de verpleegafdelingen 108. Doordat er overal meer mensen afdelingen mochten verlaten dan dat er nieuw binnenkwamen, daalde de ziekenhuisbezetting alsnog.

Winkels en horeca morgen open uit protest, in Valkenburg zit men al op het terras

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nu minder dan 1000 coronapatiënten op verpleegafdelingen ziekenhuizen
Sluiten