Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 31 dec 2021

12-jarige jongen overleden na ongeluk met ‘klaphamer’, man aangehouden

In Haaksbergen is er een twaalfjarige jongen om het leven gekomen toen hij als omstander aanwezig was bij een incident met magnesiumpoeder. Een ander kind raakte zwaargewond. De man die het ongeluk veroorzaakte is aangehouden.

Het incident vond plaats op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen, in de gemeente Overijssel. Een man zou met een zogenoemde klaphamer (grote, zware hamer) op magnesiumpoeder hebben geslagen. Dit wordt gedaan om een harde ontploffing te veroorzaken. Hoewel dit niet illegaal is en niet onder de vuurwerkwetgeving valt, is het wel zeer gevaarlijk.

Jongen (12) overleden door ongeluk met magnesium

De twee jongens die betrokken raakten bij het ongeluk waren omstanders, bestaande uit een groepje van drie jongens. Zij waren zelf niet met vuurwerk bezig, maar keken naar het experiment van de man toen het misging en de jongens geraakt werden. Volgens omwonenden ging het om een klein buurtfeest. „Het gaat om een viertal gezinnen”, vertelt iemand aan RTV Oost. „Volgens traditie zetten ze een tentje op met daarbij een vuurkorf, waarin ze na afloop het overgebleven afval verbranden.”

Agenten hebben eerste hulp verleend tot de komst van ambulances, maar een van de jongens overleed door de harde klap. De andere jongen is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man is opgepakt en de recherche doet ter plaatse onderzoek naar het incident.

Vuurwerkverbod: dit kost het je als je toch vuurpijlen knalt met oud en nieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
12-jarige jongen overleden na ongeluk met ‘klaphamer’, man aangehouden
Sluiten