Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Binnenland 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Persconferentie vanavond: mondkapjes weer verplicht in supermarkten en winkels

Het wordt weer verplicht om een mondkapje te dragen in de supermarkt en andere winkels. Winkels vallen namelijk onder publiek toegankelijke binnenruimten, waar mondkapjes waarschijnlijk vanaf zaterdag weer verplicht zullen zijn. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf.

Gisteren kwam al naar buiten dat op meerdere plekken het coronatoegangsbewijs wordt verplicht.

Coronatoegangsbewijs bij musea en sportscholen

Op dit moment is de coronatoeganspas al verplicht in de horeca, casino’s, bepaalde evenementen en cultuurlocaties. Vanavond wordt aangekondigd dat daar doorstroomlocaties als musea en sportscholen bijkomen. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat pretparken en dierentuinen om een coronatoegangsbewijs gaan vragen, maar dat zal nog iets langer op zich laten wachten. Hier is volgens ingewijden om juridische redenen meer tijd voor nodig.

Tijdens de coronapersconferentie vanavond worden er maatregelen aangekondigd die vanaf zaterdag ingaan. Ook zal er het een en ander worden bekendgemaakt over de (nabije) toekomst. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan de mogelijkheid om een coronatoegangsbewijs te vragen in het hoger onderwijs, mocht dat nodig zijn. De Tweede Kamer moet hier eerst nog mee akkoord gaan.

Meer dan duizend coronabesmettingen op ADE ondanks QR-codes en coronatesten

Mondkapjes in supermarkten en winkels

Vanochtend kwamen de verantwoordelijke ministers bijeen om definitieve besluiten te nemen over de coronamaatregelen. De betrokken bewindspersonen willen nog geen details geven, maar die zullen vanavond bekend worden gemaakt.

Hugo de Jonge, demissionair minister van Volksgezondheid, wil wel kwijt dat aanscherping van de coronamaatregelen onvermijdelijk is. Het aantal bezette ziekenhuisbedden loopt te sterk op. Volgens hem is dan ook niet te voorkomen dat die maatregelen pijnlijk zullen zijn. Toch heeft de minister geen spijt van de maatregelen die de afgelopen maanden zijn versoepeld. „Als maatregelen op dat moment, gegeven een laag aantal besmettingen en gegeven een laag aantal ziekenhuisopnames, niet nodig zijn, moet je ze afschalen. Anders zijn ze gewoon niet meer proportioneel.”

Veiligheidsberaad: ‘Controle op QR-code moet strenger’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Persconferentie vanavond: mondkapjes weer verplicht in supermarkten en winkels
Sluiten