Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Opsporing Verzocht: gouden tip over schutter van wolf goed voor fors bedrag

Heb jij toevallig de gouden tip over de schutter van de wolf in Stroe en die nog niet doorgegeven? Dan zou ik het via Opsporing Verzocht maar doen. De tip is 16.000 euro waard.

Op vrijdag 1 oktober vond een voorbijganger in Stroe in een greppel een dode wolf. Er werd eerst gedacht dat het dier een verkeersslachtoffer was, tot uit onderzoek bleek dat de wolf was beschoten. Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan het voorval. Gezocht: de schutter.

Niemand zag de wolf, behalve…

Dat het om een ‘per ongeluk’ geraakte wolf zou gaan, acht de politie zeer onwaarschijnlijk. Woordvoerder Jop Heinen: „Er zijn natuurliefhebbers die soms meer dan honderd keer op pad gaan om een wolf te zien, en die dat niet lukt. Dit dier lijkt heel doelbewust neergeschoten. De schutter moet dus heel veel moeite hebben gedaan om op de wolf te kunnen schieten.”

Het is strafbaar om een wolf te doden, vandaar dat in Opsporing Verzocht vanavond meer details worden gegeven over de vondst. Stichting Faunabescherming heeft 5.000 euro uitgeloofd voor een gouden tip over de dader. Dat bedrag is met hulp van giften van sympathisanten inmiddels uitgegroeid tot 16.000 euro.

Nog meer zaken in Opsporing Verzocht

Niet alleen de wolf van Stroe krijgt aandacht in het opsporingsprogramma. De andere zaken:

Iemand lijkt het gemunt te hebben op een onderneemster in Almere. Op zondag 21 maart werd een granaat op haar deur geplakt. Een dag later werd een granaat achtergelaten bij haar winkel aan het Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost. Bij beide bedreigingen legden bewakingscamera’s de dader vast. Vooral de man die in Almere te zien is op beelden, komt duidelijk in beeld. Naast tips over de dader(s) hoopt de politie informatie te krijgen over de reden van de bedreigingen.

Onderneemster schreeuwt overvaller haar zaak uit

In Opsporing Verzocht ook het verhaal van een onderneemster uit Lochem (Gelderland). Zij stond alleen in haar kledingzaak, toen een overvaller haar probeerde te overmeesteren. Dankzij haar verzet vertrok de man weer. Hij staat op bewakingsbeelden en heeft een bijzonder kenmerk: grote, fel lichtblauwe ogen.

Verder onder andere aandacht voor een overval in Eindhoven en een update van het onderzoek naar de mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. Vorige week werd een foto getoond van een onbekende getuige, die mogelijk de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman had vastgelegd.

Opsporing Verzocht is vanavond om 21.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Paul de Leeuw naar Londen gereisd voor grote ster in zijn Busje Komt Zo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opsporing Verzocht: gouden tip over schutter van wolf goed voor fors bedrag
Sluiten