Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Binnenland 24 nov 2021

Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-supporters naar Praag: ‘Met capuchon op in het uitvak’

This is your captain king speaking! Feyenoord-fans die vandaag van Amsterdam naar Praag vlogen voor een uitwedstrijd van hun favoriete club kenden een wel heel bijzondere piloot. Niemand minder dan koning Willem-Alexander zat in de cockpit.

De supporters hadden geen idee dat ze op Schiphol op een wel heel koninklijke KLM-vlucht waren gestapt. Naast de gezagvoerder zat namelijk koning Willem-Alexander, van wie bekend is dat hij een vliegbrevet heeft. Waarom Zijne Majesteit op de vlucht zat, is onduidelijk.

Koning Willem-Alexander maakt Feyenoord-grapjes onderweg

„Ik denk oprecht dat hij nu voor Feyenoord is”, denkt een supporter te weten bij RTV Rijnmond. Dat zou opmerkelijk zijn, aangezien het een publiek geheim is dat het hart van onze koning sneller gaat kloppen van Ajax en niet van aartsrivaal Feyenoord.

Dat heeft Willem-Alexander onderweg ook duidelijk laten weten. Volgens de RTV-reporter kon hij het niet laten onderweg over de intercom wat rivaliserende grapjes te maken. „Ja dat is mooi toch, ik vind het wel grappig”, zei een supporter.

Gevlogen door Willem-Alexander, check

Ook andere supporters kunnen hun geluk niet op na deze bijzondere vlucht. „Nog geen twintig bier op, maar het schijnt dus dat Willem-Alexander ons naar Praag vliegt”, tweet Mike, om dat even later te bevestigen met een filmpje. „Aangekomen in Praag en gevlogen door de koning. Die kan ook van mijn bucketlist af!”, schrijft RTV-verslaggever Sinclair Bischop.

Feyenoord in Conference League

Feyenoord speelt morgenavond in de Conference League tegen het Tsjechische Slavia Praag. De eerste ontmoeting tussen de twee clubs werd met 2-1 gewonnen door de Rotterdamse club. Bij een nieuwe overwinning is de ploeg van Arne Slot zeker van overwinteren in het Europese toernooi.

Ondanks zijn Ajax-hart zal de koning vast juichen voor de Nederlandse club. Men ziet het op Twitter in ieder geval al helemaal voor zich: „Ik zie koning Willem-Alexander al met sportschoenen en capuchon in het uitvak staan. Mooi man!”

En zo niet, dan komt er vast wat koninklijke steun van koningin Máxima, die wel voor Feyenoord schijnt te zijn.

Boek over Amalia: deze dingen onthult de prinses

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-supporters naar Praag: ‘Met capuchon op in het uitvak’
Sluiten